Un exfoliant ideal pentru această perioadă este cel pe bază de sâmburi de nuci,lapte şi miere. Zdrobeşte mărunt câţiva sâmburi de nucă şi înmoaie-i timp de o jumătate de oră într-o cană cu lapte. Adaugă apoi două linguri de miere şi amestecă totul foarte bine. Aplică exfoliantul în timpul duşului,masând delicat pielea. Rezultatele se vor vedea imediat:o piele mai fină şi mai suplă. În plus,proteinele din lapte hidratează intens iar mierea,un antioxidant natural,revigorează şi luminează pielea obosită. Miezul de nucă este bogat în vitamina E,iar uleiurile din nucă hrănesc în profunzime şi au efect antiinflamator.
Sfat:Acest amestec se poate folosi şi pentru exfolierea tenului uscat sau mixt.

Mască cu dovleac

Pentru un ten iritat,cu coşuri sau pete pigmentare,masca cu dovleac este ideală,deoarece calmează şi tratează în profunzime pielea. Pasează miezul de la o felie de dovleac şi aplică-l pe faţa curată. Aşteaptă timp de 20 de minute să acţioneze apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă nutritivă.
Dacă ai tenul uscat şi vrei o mască foarte hidratantă,poţi amesteca miezul de la o felie de dovleac cu o lingură de miere. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze pentru 15-20 de minute apoi clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă hidratantă.

Tratamente hidratante cu castane

Pentru o piele îngrijită şi un ten sănătos,poţi folosi castanele în diferite amestecuri cu lapte,miere sau piure de avocado.
Dacă ai pielea deshidratată,amestecă piureul de la două-trei castane cu o lingură de miere. Aplică pasta rezultată pe ten şi las-o să acţioneze timp de 10 minute. Clăteşte apoi cu apă călduţă.
În cazul tenului mixt un amestec piure de castane cu lapte este ideal. Acesta se lasă timp de 15 minute să acţioneze apoi se cpală faţa cu apă călduţă.
Zonele cu piele îngroşată (călcâie,coate) pot fi tratate cu un amestec de piure de castane şi piure de avocado.

Demachiant,loţiune tonică şi mască revigorantă din struguri

Sucul proaspăt de struguri poate fi folosit cu succes ca demachiant. Acesta curăţă tenul în profunzime şi-l lasă strălucitor şi catifelat. În plus,zeama de la struguri are şi efect antirid.
Dacă ai nevoie de o loţiune tonică,zdrobeşte câteva boabe de struguri şi freacă-ţi delicat faţa cu ele.
În cazul în care ai cearcăne,pungi sub ochi sau ai tenul obosit,ai nevoie de o mască revigorantă. Foloseşte câţiva struguri zdrobiţi în amestec cu iaurt,lasă masca să acţioneze timp de 10-15 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Efectele vor fi imediate.

Mască cu mere şi pere

Dacă ai tenul gras,încearcă o mască naturală cu mere şi pere. Dă pe răzătoare o jumătate de măr şi o jumătate de pară şi amestecă-le bine. Poţi aplica masca numai din mere şi pere sau poţi adăuga şi o lingură de iaurt slab. Aplică amestecul pe faţă şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte la final cu apă călduţă şi aplică o cremă nutritivă.