Tratament pentru varice. Lista intervenţiilor care chiar au efect

tratament pentru varice jpeg

Suferi de pe urma venelor varicoase, care tind să se acapareze, ca o plasă vineţie de păianjen, tot piciorul? Intervenţiile moderne au o rată mare de vindecare şi permit recuperarea rapidă. Iată în ce constă un astfel de tratament pentru varice.

Varicele sunt acele vase de sânge, proeminente sau nu, de culoare vineţie sau albăstruie, vizibile de regulă la nivelul gambei şi coapselor. Apar la femeile care au născut, dar şi la persoanele care au o anumită zestre genetică, care stau mult timp în picioare sau care adoptă o postură incorectă la locul de muncă.

Românii merg târziu la medic

Când se cronicizează boala, din cauza durerilor, pacienţii pot întâmpla probleme în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Suferindul poate experimenta o mulţime de simptome: durere la nivelul piciorului varicos, mâncărimi, senzaţia de greutate, umflături, crampe musculare, ulceraţii. Printre complicaţiile netratării la timp a varicelor se numără tromboza venoasă, ulcerul varicos, tromboflebita superficială sau profundă.

Tratament pentru varice - cazuri uşoare

La ora actuală există mai multe metode de tratament a varicelor, în funcţie de gravitatea bolii. În cazuri mai uşoare se folosesc următoarele:

-compresia elastică, prin purtarea unui ciorap medical elastic;

-tratamentul medicamentos (pentoxifilin, detralex).  Se administrează bolnavilor care au un început de insuficienţă venoasă;

-scleroterapia (se fac injecţii în vene cu substanţe sclerozante) este un alt tratament pentru varice. Este un procedeu minim invaziv, iar pacientul are nevoie de mai multe şedinţe. 

Ceaiuri care reduc colesterolul rău

Tratament pentru varice - Intervenţii cu laser şi cu radiofrecvenţă

Acestea sunt proceduri moderne, care nu lasă urme şi care permit recuperarea rapidă:

-chirurgia minim invazivă cu laser endovenos. În cazul acestui tratament pentru varice se utilizează o fibră optică extrem de fină conectată la un laser. Aceasta se introduce în vena care coboară pe partea mediană a coapsei, cu ajutorul unui cateter. Firul optic va arde prin interior venele cu varice. Laserul va încălzi şi sigila vena dilatată, urmând ca ea să se micşoreze pe măsură ce fibra este retrasă.

-chirurgia minim invazivă cu radiofrecvenţă. Vena safenă este un vas superficial de calibru mic,care asigura întoarcerea sângelui din membrele inferioare în inimă. Există două vene safene, una intemă, alta externă, pentru fiecare din membrele inferioare. Procedura se realizează prin printr-o puncţie în vena safenă, în care se introduce un cateter. Cateterul eliberează energie de radiofrecvenţă care duce la contracţia fibrelor de colagen şi la închiderea venei. După intervenţie se pun un pansament şi un ciorap compresiv.

Bine de ştiut!

Cremele şi unguentele nu te vindecă de varice, ci ameliorează puţin aspectul neplăcut şi simptomele bolii. 

Sursa foto: drhart.ro