În sezonul cald, tenul gras elimină mai mult sebum, de aceea, capătă un aspect lucios şi inestetic, mai ales în zona T – nas şi partea centrală a frunţii. În plus, secreţia excesivă de sebum poate duce la apariţia acneei şi a punctelor negre. Aspectul unui astfel de ten poate fi influenţat mult în bine printr-o rutină corectă de îngrijire, susţinută cu produsele cosmetice adecvate.

Demachierea corectă este esenţială

Printr-o curăţare corespunzătoare a tenului poţi ţine sub control secreţia de sebum. Astfel, pentru a scăpa de orice urmă de machiaj, foloseşte întâi un lapte demachiant pentru tenul gras. Aplică-l pe un disc de bumbac, apoi şterge uşor pielea. După curăţarea cu laptele demachiant, este bine să foloseşti o loţiune tonică, pentru a echilibra pH-ul pielii. Pentru o curăţare în profunzime a pielii, gelurile sunt cele mai potrivite, mai ales cele care au în compoziţie particule uşor abrazive. Acestea îndepărtează excesul de sebum, dar şi bacteriile care cauzează apariţia acneii, fără să usuce pielea. Pune puţin gel în palmă, aplică-l pe pielea umedă şi masează cu mişcări circulare, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Cremă fără ulei pentru hidratare

Dacă tenul tău este gras, nu înseamnă că nu are nevoie de hidratare. Atât ziua, cât şi seara, foloseşte o cremă cu o textură uşoară, fără uleiuri sau una non-comedogenică. Acestea nu blochează porii şi echilibrează cantitatea de sebum, lăsând pielea netedă şi catifelată. Şi măştile pe bază de argilă verde sunt recomandate pentru hidratarea tenului gras. Le poţi utiliza de două ori pe săptămână.

Exfoliază zona T

Exfolierea este esenţială pentru îndepărtarea sebumului şi celulelor moarte, precum şi pentru regenerarea pielii. O dată pe săptămână, foloseşte un scrub cu particule fine, pe bază de acid salicilic, care să nu agreseze pielea. De asemenea, poţi prepara o mască exfoliantă care să purifice şi să controleze sebumul din zona T. Amestecă o cană cu fulgi de ovăz mărunţit cu o jumătate de cană cu miere. Aplică compoziţia pe faţă şi masează cu mişcări blânde, pentru a nu irita tenul. Lasă masca să acţioneze zece minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Sursă imagine: www.femmeactuelle.fr