Rona Hartner are cancer la colon

În urmă cu aproape două luni, Rona Hartner s-a simţit rău. A ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti. După un set de analize, medicii au internat-o de urgenţă. Apoi, la 3 zile de la diagnostic, au operat-o pentru a îi extirpa o tumoră de pe colon.

Din păcate, Rona Hartner se simte din ce în ce mai rău. Aceasta a fost operată din nou. Medicii din Franţa i-au spus că trebuie să faca citostatice de urgenţă. Din fericire, tratamentul urmat de Rona Hartner nu va lasa urme pe trupul ei.

Rona Hartner va face citostatice

„Mi s-a detectat din cauza unei ocluzii intestinale un cancer pe colon, care era pitit foarte bine. Domnul doctor nu a ezitat şi a tăiat acea stenoză, cancer, în fine, a trimis-o la analizat şi am primit veştile după trei săptămâni şi era într-adevăr cancer, era malignă. Am plecat la un oncolog în Franţa.

Oncologul mi-a spus că nu mai e nicio zi de aşteptat, că trebuie  să fac citostatice de prevenţie timp de şase luni. De fapt, lângă această tumoare cancerigenă, mai erau încă cinci. Cele cinci ganglioanele care erau exterioare tumorei iniţiale pompau celule maligne în tot corpul. Eu credeam că sunt în faza 1 sau 2, dar sunt deja în faza trei a cancerului. 

Nu mai am de aşteptat nicio secundă. Luni voi fi operată din nou ca să-mi pună un cateter sub piele să încep foarte repede primele şedinţe de citostatice. Nu mi-e frică de citostatice, le fac din două în două săptămâni. (…)Acum ca să nu recidiveze următorii cinci ani şi să nu se instaleze metastază în trebuie să fac această chimioterapie preventivă, pentru ca toate celulele canceroase să fie radicate.

E cea mai simplă chimioterapie, fără efecte averse. Nu-mi pierd părul şi nu slăbesc, mi-aş fi dorit eu să slăbesc un pic, dar nu slăbesc', a declarat Rona Hartner, în cadrul emisunii Răi Da Buni, prezentate de Mihai Morar, la Antena Stars.

Citeşte şi: Moduri simple prin care poţi preveni cancerul