Roşii murate cu usturoi şi ţelină, reţetă pentru la iarnă

1 83051 original jpg jpeg

Vrei să ai cămara plină de bunătăţi în sezonul rece? Atunci trebuie să te apuci deja de treabă. Pe lângă sucul de roşii delicios şi bulion, mai poti conserva aceste legume şi murate, la borcan.

Roşii murate cu usturoi şi ţelină - ingrediente

· 2 kg roşii mici sau medii · 1 rădăcină de ţelină · 4-5 căpăţâni de usturoi · 1 legătură de mărar verde · 3 foi de dafin · 3 linguri cu sare

Roşii murate cu usturoi şi ţelină - preparare

Se spală roşiile şi se pun într-un borcan din sticla spălat şi uscat în prealabil.

Aşează printre ele bucăţi de rădăcină de ţelină, căţeii de usturoi şi frunzele de dafin.

Ai grijă ca mărarul să fie ultimul pus pentru a sta deasupra.

Fierbe 3-4 litri de apă într-o oală. Las-o la răcit până atinge temperatura de 30 de grade celsius.

Dizolvă sarea în apă. Toarnă amestecul în borcanele cu roşii până se umplu ochi.

Înfiletează bine capacul şi pune borcanele, după răcire, în cămară.

Sursa: restaurantedelux.ro