Roşiile previn apariţia cancerului şi vindecă alte boli grave

1 74096 original jpg jpeg

Cu cat rosia este mai expusa la soare in timpul cresterii sale, cu atat este mai savuroasa si mai bogata in vitamine. Odata recoltata, ea pierde o parte din vitaminele C si A in contact cu lumina. De aceea este recomandat ca rosiile sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt culese.

Este dulce,racoritoare,energizanta,plina de substante vitale... Cu alte cuvinte,un aliat pretios al sanatatii

Aceasta leguma-fruct are o valoare nutritiva exceptionala si o savoare unica,posedand pretioase virtuti medicinale. Este diuretica,laxativa,cicatrizanta,remineralizanta,fiind un remediu eficient impotriva multor afectiuni. Savoarea unei rosii depinde de mai multi factori:nivelul de aciditate,continutul de apa si zahar,textura pulpei,momentul culegerii. Contine 94% apa,insa restul de 6% reprezinta numai vitamine (A,B,C,E) si minerale (magneziu,potasiu,zinc,fluor,sodiu). Este cea mai bogata leguma in aminoacizi,inclusiv aminoacizi esentiali,pe care organismul nostru nu-i poate fabrica singur. Odata recoltata,ea pierde o parte din vitaminele C si A in contact cu lumina. De aceea este recomandat ca rosiile sa fie consumate la scurt timp dupa ce sunt culese.

Ca tratament impotriva unor afectiuni (boli renale si infectii urinare,ateroscleroza,hipertensiune arteriala,maladii cardio-vasculare,reumatism,tulburari digestive) se recomanda o cura de 3-4 saptamani cu suc de rosii,cate 3 pahare pe zi (eventual poate fi combinat in parti egale cu suc de telina).

Iată câteva afecţiuni în prevenirea şi tratarea cărora consumul de roşii joacă un rol uluitor:

1) Dezintoxicare

Rosia contine elemente care protejeaza ficatul si ii stimuleaza activitatea,contracareaza efectele negative pe care le are consumul excesiv de grasimi,ajutand organismul sa le metabolizeze rapid. Stiai ca o rosie de marime medie contine 125 mg de potasiu? Studiile clinice au dovedit ca,datorita bogatiei sale in potasiu,ac-tioneaza pozitiv asupra rinichilor. In cele mai multe cazuri,o buna activitate renala permite diminuarea hipertensiunii. Pentru a ajuta rinichii sa filtreze eficient apa si sa elimine toxinele,zdrobeste bine doua rosii (sau stoarce-le cu robotul),adauga o lingurita de suc proaspat de la-maie,un pic de tarhon,busuioc. Consuma acest amestec timp de 2-3 zile,dar ai grija sa nu bei mai mult de un pahar pe zi!

2) Previne cancerul si bolile de inima