Ai nevoie de

Pentru aluat

500 g făină

3 linguri ulei

1 linguriţă sare

200 ml apă caldă

2 linguri unt

Pentru umplutură

4-5 mere

6 linguri zahăr

1 praf scorţişoară

zahăr pudră,pentru decor

Mod de preparare

Cerni făina,adaugi uleiul,sarea,apa caldă şi două linguri de unt. Frămânţi până obţii un aluat moale,care nu se ţine de degete. Dacă mai este nevoie,mai adaugi puţină apă caldă. Laşi aluatul să se odihnească 10-15 minute.

Descojeşti merele,le îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe şi le tai cubuleţe. Le pui la călit,împreună cu zahărul şi scorţişoara şi le laşi până scade zeama.

Presari făină  pe masă şi întinzi o foaie subţire din aluat,peste care aşezi umplutura,iar la final rulezi. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi o dai la cuptor până se rumeneşte uşor. După ce s-a răcit,o pudrezi cu zahăr.