Ruladă de miel cu praz

1 74204 original jpg jpeg

Uimieşte-ţi musafirii de Paşte cu această ruladă deosebită de miel şi praz!

Ai nevoie de

Pentru marinată

2 căţei de usturoi

200 ml vin roşu

1 linguriţă rozmarin

1 linguriţă cimbru

sare

piper

Pentru ruladă

1 pulpă miel dezosată

7-8 felii de şuncă

1 praz

3-4 ouă fierte

2 linguri muştar

Preparare

Zdrobeşti căţeii de usturoi şi-i amesteci cu vinul,rozmarinul tocat,cimbru,sare şi piper,după gust. Tai pulpa de miel pe lung,astfel încât să obţii o bucată întinsă,pe care o aşezi în marinată şi o ţii la frigider peste noapte.

Scoţi carnea,o laşi la scurs şi o ungi pe o parte cu muştar. Aşezi feliile de şuncă,prazul spălat şi curăţat de primele 2 foi şi ouăle fierte descojite. Rulezi strâns,legi cu sfoară,apoi pui rulada într-o tavă împreună cu marinata.

O dai la cuptor aproximativ 1 oră,acoperită cu folie,apoi o îndepărtezi şi laşi rulada să se rumenească şi să se pătrundă.

O serveşti cu sosul rămas în tavă,după ce l-ai strecurat,în prealabil.

Sursă foto:Profimedia