Ai nevoie de:

1 piept de pui
150 g şuncă de Praga
castraveţi muraţi
gogoşari
orez fiert, pentru garnitură
cimbru, pentru decor
sare
piper
2 linguri ulei

Pentru sosul de ciuperci

250 g ciuperci
1 lingură unt
1 lingură apă
2 linguri smântână
2-3 căţei usturoi
1 praf de sare

Speli pieptul de pui, îl tai pe jumătate, apoi fiecare parte o tai până când obţii o felie subţire. Acoperi fiecare felie de carne cu folie alimentară şi o baţi puţin. Înjumătăţeşti castraveţii, apoi bucata de şuncă. Cureţi de seminţe şi de nervuri gogoşarii, apoi îi tai în fâşii groase. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, pe ambele părţi, feliile de carne şi aşezi pe fiecare şuncă, castravete şi gogoşar. La final, rulezi feliile cât mai strâns, ca să nu rămână goluri. Legi cu sfoară fiecare rulou. Le aşezi într-o tavă, le stropeşti cu ulei, torni puţină apă şi le dai la cuptor acoperite cu folie de aluminiu. După 20 de minute, dai deoparte folia şi mai ţii rulorile până se rumenesc. Le stropeşti din când în când cu sosul din tavă.

Pentru sosul de ciuperci, speli şi tai ciupercile felii. Le înăbuşi cu unt şi puţină apă. Presari sare, după gust, usturoiul zdrobit şi laşi la fiert, amestecând din când în când. Adaugi smântâna şi ţii la fiert până când scade sosul. Serveşti rulourile cu sos de ciuperci şi cu orez presărat cu cimbru.