Pentru unele cupluri, rutina ar putea însemna mai degrabă un nivel de înţelegere şi de stabilitate la care au ajuns după câţiva ani de convieţuire în doi. Altele, în schimb, consideră că urmând acelaşi ritm firesc, zi de zi, focul dragostei s-ar stinge. Care ar fi, totuşi, semnele care ar trebui să ne pună pe gânduri? Dacă dialogurile dintre voi se reduc doar la grijile cotidiene, ieşirile în oraş, la cumpărături, iar interesul pentru viaţa sexuală dispare, este cazul să schimbaţi ceva.

Găseşte-ţi un hobby

Schimbarea pe care ţi-o doreşti pentru viaţa ta de cuplu ar putea porni de la tine. Începe o nouă activitate, ceva la care visai, dar pe care ai tot amânat-o. Poate fi un curs de dans, de pictură, de cofetărie sau un simplu antrenament la sală. Va fi o schimbare care te va destinde şi îţi va lărgi orizonturile. Partenerul tău va fi impresionat de motivarea ta şi veţi avea şi alte subiecte de discuţie decât cele obişnuite.

Retrăieşte emoţia primei întâlniri

Cu siguranţă îţi aminteşti locul primei voastre întâlniri. Ai putea să-i faci o surpriză partenerului şi să-l scoţi la o plimbare, fără să-i spui exact unde mergeţi. Veţi putea retrăi emoţia acelor clipe, să povestiţi ore în şir despre cum eraţi cu ani în urmă şi, în acest fel, să vă apropiaţi mai mult unul de celălalt.

Organizează petreceri în familie

La sfârşitul săptămânii, pregăteşte câteva aperitive sau o prăjitură şi invită-i pe prietenii voştri la voi, la un joc de societate. Dacă aveţi copii mai mari, care înţeleg jocul, integraţi-i şi pe ei, iar atmosfera cu siguranţă va fi mai veselă. Tot pentru weekend, ai putea programa o sesiune foto amuzantă cu membrii familiei. Pregăteşte câteva costume amuzante sau un decor neobişnuit. Îndeamnă-i să pozeze haios în faţa aparatului, iar apoi să urmăriţi împreună, eventual pe un ecran mai mare, toate fotografiile.

Descoperă locuri noi

Poate că ai mai auzit îndemnul ,,evadează din cotidian!“. Ei bine, acum este cazul să-l pui în practică. Gândeşte-te serios la o escapadă pentru voi doi. Nu este neapărat nevoie să planifici o călătorie scumpă pe o plajă însorită sau în munţii elveţieni. Puteţi trăi aventura vieţii voastre foarte aproape de casă. Există excursii de o zi sau două, de explorare a unor locuri pitoreşti în multe localităţi din ţară. Cu această ocazie, aţi putea să vă faceţi prieteni noi, să socializaţi mai mult sau pur şi simplu, să faceţi plimbări prelungite în doi. Puteţi încheia ziua cu o cină în doi, la lumina lumânărilor.