Speculaţiile potrivit cărora actorul s-a distanţat de scientologie au început să apară după iulie 2020, când soţia sa, Kelly Preston, a murit din cauza unui cancer de sân. Scientologia este împotriva tratamentelor medicale, dar Travolta a mulţumit prin intermediul reţelelor de socializare tuturor centrelor medicale care i-au ajutat soţia cu tratamentele specifice cancerului. În ciuda spuselor unui purtător de cuvânt al bisericii, care a negat că ar rupt legăturile cu ei, Travolta vinde casa care se găseşte chiar lângă biserică. Oare renunţă la scientologie mutându-se?

Fuge de trecut sau renunţă la scientologie?

La începutul acestei luni, John Travolta şi-a vândut conacul din apropierea sediului Bisericii Scientologice din Clearwater, Florida, pentru 4 milioane de dolari. Vânzarea are loc la un an de la moartea soţiei sale Kelly Preston. Decesul ei s-a petrecut chiar în acea casă, provocat de cancerul mamar cu care se lupta de mult. Nu se ştie însă dacă mutarea presupune o renunţare la religia care l-a acaparat de foarte mulţi ani sau este doar o încercare de a lăsa în urmă nişte amintiri neplăcute.

Travolta va obţine un profit din vânzare, după ce a achiziţionat-o cu 3 milioane de dolari în 2017. Pe când locuia acolo, avea vecini la fel de faimoşi ca el: scientologul Tom Cruise, care deţine un penthouse în centrul oraşului, şi Kirstie Alley.

A acceptat tratamentele pentru soţia sa şi i-a sfidat pe scientologi

După moartea soţiei, foştii membri ai scientologiei au crezut că şi John Travolta se va distanţa de acest cult. Vedeta a lăudat personalul medical care a avut grijă de Kelly, în timp ce fondatorul scientologiei, L. Ron Hubbard, a declarat că se opune chimioterapiei şi radioterapiei. Fostul scientolog Jeffrey Augustine a declarat pentru publicaţia „Daily Mail” că o astfel de pierdere personală ar putea schimba viziunea lui Travolta asupra religiei, mai ales că pare că nu mai aibă sprijinul bisericii din cauza acceptării unor tratamente pentru soţia sa. „A avut grijă de ea în propriiul său mod. Aceasta este o chestiune personală şi se traduce prin: «Nu am nevoie de Biserică»”, a declarat Augustine.

Cum ar putea arăta viitorul lui John Travolta?

În ciuda vânzării conacului, nu este clar încă dacă acest pas înseamnă că actorul părăseşte cultul. El mai deţine o reşedinţă privată în Florida, care se află la două ore de Clearwater. Este o proprietate situată într-o comunitate închisă. Localitatea are şi o pistă de aeronave. Poate să găzduiască şi avioane de dimensiuni mari ca un Boeing 737, ceea ce-i permite lui Travolta, care este pilot autorizat, să zboare în timpul liber.

Travolta mai are o casă şi în Calabasas, California, la doar 45 de minute de Los Angeles, locul unei alte enclave scientologice. Chiar dacă proprietatea pe care o vinde era cea mai apropiată de centrul scientologic, Travolta pare să aibă în continuare mai multe căi de legătură cu biserica.