Ai nevoie de

120 g mix de salată
400 g fasole boabe, din conervă
400 g porumb din conservă
100 g roşii cherry
150 g brânză telemea

Pentru chiftele

500 g carne de curcan, tocată
3 căţei de usturoi
1 ceapă
2 ouă
3 felii de franzelă
sare
piper
½ legătură pătrunjel
ulei, pentru copt

Pentru dressing

4 linguri oţet
1 lingură miere
100 ml ulei de măsline
1 lingură muştar
piper
100 g brânză de capă mărunţită

Mod de preparare

Speli roşiile şi le tai în sferturi. Pui boabele de fasole şi de porumb într-o sită şi le laşi să se scurgă. Pentru chiftele, omogenizezi carnea tocată cu feliile de franzelă înmuiate în puţină apă şi stoarse bine, cu pătrunjelul, ceapa şi usturoiul mărunţite, cu ouăle, sare şi piper, după gust. Tapetezi o tavă, formezi chiftelele cu mâinile umezite, le aşezi în ea şi le stropeşti cu puţin ulei. Le dai la cuptor până se rumenesc.

Pentru dressing, combini mierea cu muştarul, apoi încorporezi treptat uleiul de măsline, oţetul şi piper, după gust. Într-un castron încăpător, amesteci mixul de salată cu roşiile, fasolea, porumbul, brânza, chiftelele şi dressingul. Dacă e cazul mai presari puţină sare.