Ai nevoie de

1 piept de pui
2 pulpe de pui dezosate
1 ardei verde
1 ardei galben
1 roşie
50 g orez cu bobul lung
150 ml apă
250 ml bere
sare
piper
2 fire ceapă verde
1 linguriţă sos de soia
7-8 linguri ulei

Mod de preparare

Tai pieptul şi îl pui într-un vas uns cu ulei, adaugi pulpele şi dai carnea cu sare şi piper, după gust. Torni jumătate din sosul de soia, le masezi şi adaugi berea. Acoperi vasul cu hârtie de copt, umezită şi stoarsă, şi dai la cuptor până când carnea se pătrunde. Dai hârtia deoparte, stropeşti friptura cu sosul din tavă şi o mai ţii până se rumeneşte.
Fierbi orezul în apă cu sare, până se înmoaie. Tai pieptul şi pulpele de pui fâşii şi le amesteci cu ardeii feliaţi, roşia tocată şi orezul.
Combini uleiul rămas cu restul de sos de soia şi torni peste salată. Presari, înainte să serveşti, firele de ceapă tocate.