• Chiar dacă obişnuim să numim şampanie orice vin cu bule, de fapt are voie să poarte acest nume doar băutura efervescentă obţinută în regiunea franceză Champagne. E produsă din anumite soiuri de struguri, care sunt prelucraţi printr-un proces tehnologic specifi
  • Belle Epoque Perrier-Jouët este marca de şampanie franţuzească imposibil de confundat, nu numai datorită savorii specifice, ci şi designului sticlei. Recipientul este o creaţie Emile Gallé, artistul care a fost o figură marcantă a mişcării Art Nouveau. Din 1902, de la prima colaborare cu Gallé, casă Perrier-Jouët a colaborat an de an cu artişti internaţionali, iar şampaniile sale premium se însoţesc astăzi de produse exclusiviste de broderie, artă florală sau bijuterii de lux.
  • Supranumită şi elixirul divin, şampania a devenit, în timp, cea mai scumpă băutură din lume, fiind râvnită de aristocraţi şi de consumatori nobili. Unele sticle costă câteva mii de dolari şi vin doar pe comandă, fiind personalizate cu diamante şi cristale. Cea mai scumpă sticlă de şampanie s-a numit Goût de Diamants (gust de diamante) şi a afişat un preţ de 2 milioane de dolari. A fost produsă pe domeniul familial Champagne Chapuy.
  • În 1999, Piper Heidsieck a fost primul producător la şampanie care a apelat la un designer haute couture, în persoana lui Jean Paul Gaultier, ca să „îmbrace” o sticlă de şampanie. Aşa a intrat în istorie corsetul roşu din vinil, perfect mulat pe rotunjimile sticlei, graţie unui foarte sexy şiret negru.