Primul pas este să-ţi afli exact grupa de sânge. Mai apoi, potrivit secretele.com, trebuie să urmezi sfaturile de mai jos, în ceea ce priveşte regimul tău alimentar de zi cu zi.

Citeşte şi: Dieta cu prune, cheia către o siluetă de invidiat! Dai jos şapte kilograme, în şapte zile

Grupa sangvină A

Cei cu această grupă de sânge ar trebui să opteze pentru o dietă bogată în plante. Dacă ai acest tip de sânge, trebuie să te gândeşti să optezi pentru dieta vegetariană sau vegană, ori cel puţin să reduci carnea din dieta ta. Poţi mânca legume de orice culoare a curcubeului, seminţe, nuci, fasole şi orez. Logica din spatele acestei alimentaţii este că persoanele care au grupa A au uneori un sistem imunitar mai sensibil, astfel că vor dori să-şi încarce dietele cu cât mai mulţi nutrienţi posibil.

Grupa B

Veste bună pentru persoanele cu sânge de tip B! Lumea din ziua de azi este mult mai puţin prietenoasă cu glutenul, astfel încât vei putea să te bucuri la maximum de alimente, doar dacă scoţi glutenul din calcul, oricum nu îţi face niciun fel de favor. Dacă ai acest tip de sânge, ar trebui să consumi multă carne roşie slabă şi alimente pe bază de plante. Şi laptele şi ouăle sunt bune. Stai departe de pui, porc, grâu, seminţe şi linte.

Grupa AB

Tipul AB este de departe cel mai rar tip de sânge din întreaga lume. AB negativ este chiar mai rar, ca atare, dieta AB este un pic diferită. Unii practicanţi consideră că veganitatea strictă este calea de urmat, în timp ce alţii încurajează lactatele slabe şi peştele. Din moment ce doctorul D’Adamo crede că persoanele cu AB au acidul stomacal scăzut, recomandă ca aceste persoane să stea departe de alcool, cofeină sau carne din comerţ.

Citeşte şi: Dieta japoneză, secretul unui trup perfect! Cum topeşti până la 15 kilograme, în trei săptămâni

Grupa 0

Dacă ai Grupa O, trebuie să ai o dietă scăzută sau cu conţinut mic de lactate. Proteina este cu siguranţă cel mai bun prieten al tău, daca ai Grupa O. Asigură-te că îţi umpli farfuria cu carne de pui, peşte sau carne roşie. Vei dori, de asemenea, să adaugi şi un curcubeu de legume.