Celulita este o condiţie medicală care se manifestă prin aşa-numitul aspect de „coajă de portocală“, dată de modificarea structurii pielii. Sedentarismul, cauzele genetice, vârsta şi alimentaţia sunt doar câţiva factori care pot duce la apariţia acesteia.

De scorţişoară, în combinaţie cu cel de rozmarin

Pe lângă parfumul plăcut pe care îl are, uleiul esenţial de scorţişoară este un excelent tonifiant şi stimulant, fiind eficient în masajele anticelulitice. Pentru a prepara uleiul de masaj, adaugă în untul de bază (de shea sau de cocos), 100 ml de ulei esenţial de scorţişoară şi 10 picături de ulei esenţial de rozmarin. Aplică amestecul după ce ai făcut duş, pe pielea umedă, masând zonele afectate de celulită, cu mişcări circulare. Repetă masajul în fiecare seară timp de o lună.

Citeşte şi: 10 produse cosmetice pe care trebuie să le ţii la rece vara

De grepfrut, contra acumulării de apă

Fiind un excelent decongestionant cutanat, astringent şi drenant, uleiul esenţial de grepfrut este eficient în tratarea zonelor afectate de celulită, dar şi a celor cu retenţie de apă. Pentru a prepara uleiul de masaj, adaugă în untul de bază ( de shea sau de cocos), trei picături de ulei esenţial de grepfrut, 30 ml ulei din sâmburi de strugure, trei picături de ulei esenţial de lămâie şi cinci picături de ulei de lavandă. După duş, pe pielea umedă, masează zona afectată 20 de minute. Foloseşte mişcări circulare şiferme, frământând pielea. Repetă acest procedeu de două ori pe săptămână.

De ardei iute cu argilă verde

Un aliat de nădejde în combaterea celulitei este şi uleiul esenţial de ardei iute. Acesta încălzeşte ţesuturile, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi arde grăsimile în exces. Rezultatele încep să apară încă după primele aplicări. Amestecă 10 picături de ulei esenţial de ardei iute cu 50 g de argilă verde şi cu apă demineralizată, până ce obţii consistenţa unui nămol. Aplică pe zonele cu celulită, acoperă cu o folie alimentară şi lasă amestecul să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte. Aplică acest tratament de două ori pe săptămână.

Citeşte şi: 5 trucuri pentru vopsirea corectă a părului pe care ar trebui să le ştii

De salvie, inclusiv împotriva vergeturilor

Niacina (vitamina B3) şi acidul cafeic din compoziţia salviei atât împreună pentru a inhiba depunerea celulitei, cât şi pentru a distruge celulele de grăsime existente. Bun hidratant, uleiul esenţial din această plantă catifelează pielea şi estompează chiar şi inesteticele vergeturi. Aplică patru-cinci picături pe zonele afectate şi masează pielea folosind mişcări circulare, cu ajutorul unei perii de baie sau cu a unui burete de lufă. Clăteşte zona cu apă caldă, apoi masează din nou pielea cu ulei, folosind de această dată vârfurile degetelor. Repetă procedura de două-trei ori pe săptămână.