Spirulina beneficii - Sursă de aminoacizi esenţiali

Este o microalgă care se dezvoltă în apele dulci şi bogate în săruri minerale ale anumitor lacuri africane,dar şi în bazine de cultură din zonele tropicale. Incaşii îi cunoşteau valoarea nutritivă. Pe lângă vitamine şi minerale,spirulina furnizează aminoacizi esenţiali,pe care organismul nu-i poate produce şi de care are absolută nevoie.

Taie pofta de mâncare

Spirulina se comercializează sub formă de capsule sau tablete. O cură cu spirulină îţi întăreşte sistemul imunitar şi te ajută să-ţi menţii greutatea ideală – pentru că alga are capacitatea de a tăia apetitul,graţie concentraţiei sale în fenilalanină. Alga se digeră uşor şi mai are capacitatea de a echilibra glicemia.

Spirulina beneficii - După o cură cu spirulină,rezultatele se văd mai ales la nivelul depozitelor adipoase din jurul taliei.


Cum slăbeşti în doar 5 minute!

3 alimente care refac flora intestinală


Spirulina beneficii - Ajută la degradarea cabohidraţilor

Spirulina ajută în curele de slăbit şi pentru că are în compoziţie biotină,o substanţă implicată în degradarea carbohidraţilor. În plus,este o sursă importantă de vitamine B1 şi B 2,care ajută la buna funcţionare a creierului şi a inimii şi au efect antiîmbătrânire. Substanţele nutritive din algă te energizează,reducând oboseala la efort.

În ce constă cura

Spirulina,administrată pe stomacul gol,acoperă mucoasa stomacală cu un strat protector,ceea ce induce o senzaţie de saţietate. Când ţii o cură cu spirulină,nu trebuie să te temi că ai putea avea carenţe de vitamine sau minerale,pentru că alga furnizează aproape toate substanţele nutritive de care organismul are nevoie.

Vei începe cura luând 2 capsule de spirulină,înainte de msele principale. Dacă doza e bine aleasă,te vei simţi sătulă după ce ai consumat o porţie moderată de mâncare. Dacă îţi e foame în continuare,vei ajusta doza luând o capsulă suplimentară. Cel mai indicat este să urmezi cura la recomandarea unui specialist – iar dieta alimentară să fie adaptată corespunzător.