Schimbări mici cu efecte mari–Culori deschise şi oglinzi pentru spaţiile mici

Dacă sufrageria îţi pare tot mai mică, înghesuită şi întunecoasă, soluţia este simplă: alege o vopsea lavabilă de culoare cât mai deschisă pentru pereţi şi eliberează cât mai mult spaţiul. Unul dintre secretele designerilor de interior este amplificarea senzaţiei de spaţiu prin plasarea pe peretele opus ferestrelor a unor oglinzi care să reflecte lumina naturală. În plus, te poţi juca cu oglinzi decorative mai mici sau mai mari, astfel încât să formezi un puzzle pe spaţiul gol al pereţilor.Toate acestea vor transforma atmosfera din încăpere.

Citeşte şi:  Cinci trucuri pentru a îmbunătăţi calitatea aerului din locuinţă

Schimbări mici cu efecte mari–Perete accent în dormitor

Aplică tapet, cu model sau uni, pe peretele din spatele patului din dormitor. Imediat camera va părea cu totul alta. Peretele accent trebuie să fie în echilibru cromatic cu restul încăperii şi să nu obosească ochii. Poţi alege o culoare ce nu se regăseşte în încăpere, sau pe cea dominantă în decorul actual. Alte variante pentru realizarea unui perete accent sunt vopseaua lavabilă, într-o culoare sau chiar mai multe, sau fototapetul.  

Citeşte şi: Cum cureţi petele de grăsime din bucătărie! Cele mai ieftine şi eficiente trucuri pe care le poţi încerca

Schimbări mici cu efecte mari–Foloseşte ceea ce ai deja la îndemână

Sigur ai prin casă obiecte pe care le poţi utiliza drept noi elemente de decor. Din cărţi aşezate una peste alta poţi construi o măsuţă de cafea sau o noptieră. Pentru camera copiilor înrămează pagini din cărţi cu ilustraţii pe placul lor. Iar farfuriile de la bunica pot împodobi un perete în bucătărie. Un alt mod de a schimba decorul este să aşezi pe mese şi pervaze în tăvi de lemn sau de metal, lumânări, obiecte decorative şi mici plante verzi, formând aranjamente în acord cu atmosfera camerei.