Am rugat-o pe Ina Semco să ne dezvăluie care sunt noutăţile în colorarea unghiilor, aşa că în această pagină găseşti nu unul, trei modele de degrade, cu explicaţii şi poze. Foloseşte nuanţele tale preferate de ojă şi lasă culorile să spună poveşti cu manichiuri spectaculoase.

1. Degrade din două culori

Prima tehnică propusă de Ina este modelul de degrade pe uscat, adică după ce aplici culorile aştepţi să se usuce lacul şi apoi continui lucrarea. Foloseşte nuanţe de alb combinate cu cele pastel. Mai întâi, aplici pe unghie lacul alb – în saloanele de înfrumuseţare se utilizează lampa profesională pentru polimerizare, de uscare a lacului. Colorează cu ojă pastel sau nude baza unghiei şi apoi cu o pensulă subţire vino spre mijloc, cu mişcări foarte rapide şi apropiate una de cealaltă, până se îmbină perfect culoarea cu albul lăptos. Aşteaptă să se usuce, definitivează cu un lac transparent şi apoi lasă la uscat din nou.

2. Degrade dublu cu dungă verticală

Pentru a realiza acest model, este necesar să faci initial un degrade din trei culori, roz, alb lăptos şi albastru deschis (baby blue). La bază colorezi cu roz, la mijloc cu alb şi spre vârful unghiei cu albastru – tot cu pensula şi cu mişcări rapide şi din aproape în aproape realizezi degradeul dorit. După uscare, aplică o dungă verticală albă pe mijlocul unghiei şi apoi fă degrade pornind de la bază spre capăt. După ce se usucă, aplică lac transparent şi mai lasă să se usuce unghiile.

3. Degrade pe umed

Cel de-al treilea model de manichiură în degrade se face din trei culori, nuanţele tale preferate. După ce vopseşti unghia, amestecă graniţele nuanţelor, cât să treacă în mod armonios una în cealaltă. La final trebuie să obţii un degrade parcă obţinut din cinci culori şi nu din trei. Usucă bine manichiura, apoi acoperă cu lac.

Ina Semco

Manichiuristă, DomSalon

Tel: 0733.600.461, Bucureşti

Această tehnică de manichiură în degrade a evoluat atât de mult, încât aproape ca s-a tranformat în artă. Vă propun câteva modele de manichiură în degrade şi vă recomand să folosiţi trucurile din acest articol pentru obţinerea rezultatului dorit.

@arhivă personală