Poate că nu au la dispoziţie un atelier de plin de spiriduşi, dar regizorii de film, scenariştii şi actorii de la Hollywood au găsit câteva modalităţi creative de a crea magia de Crăciun. De la decoruri, machiaje elaborate şi păpuşi până la scene inteligente. Descoperă cum au ajuns filmele tale preferate de Crăciun de la un simplu scenariu pe ecrane, precum şi trucurile interesante care alcătuiesc scenele tale preferate.

Jim Carrey a avut nevoie de un instructor CIA care-i învaţă pe agenţi să suporte tortura

În timpul unui interviu pentru emisiunea televizată „The Graham Norton Show‟, actorul Jim Carrey a explicat că, în filmul „Cum a furat Grinch Crăciunul‟, a purtat un machiaj extrem de complicat.  Procesul de aplicare a machiajului a fost „ca şi cum ai fi îngropat de viu în fiecare zi” şi a durat opt ore şi jumătate în prima zi. După această experienţă chinuitoare, Carrey a încercat să renunţe la rol, aşa că producătorul Brian Grazer a decis să angajeze pe cineva care îi instruieşte pe agenţii CIA cum să îndure tortura. Tehnicile pe care expertul le-a prezentat lui Carrey au inclus mâncatul pe tot parcursul zilei, pornirea televizorului pentru a-şi distra atenţia şi fumatul. Carrey a fost nevoit să folosească un suport de ţigară pentru a fuma, pentru a nu risca să-şi aprindă costumul din blană de iac.

Scenariul pentru „Singur acasă 1‟, scris în 9 zile

Scenaristul şi producătorul faimosului film de Crăciun „Singur acasă”, John Hughes, a scris şi alte scenarii de succes din anii `80, ca „Pretty in Pink‟, „Sixteen Candles‟. Lui i se datorează prima versiune a scenariului pentru „Singur acasă‟ pe care a realizat-o în doar nouă zile. A scris-o după o călătorie cu familia în Europa, ca răspuns la anxietatea de a călători cu copiii. „Mergeam în vacanţă şi, făcând o listă cu tot ce nu voiam să uit, m-am gândit că ar fi bine să nu-mi uit copiii. Apoi m-am gândit ce ar face fiul meu de 10 ani dacă l-aş lăsa singur acasă? ‟, a spus Hughes pentru revista „Time‟ în 1990.

Costumul de Moş Crăciun din „The Santa Clause‟ l-a sufocat pe Tim Allen