Exfoliere cu aburi şi scrub

După cum povestesc cei din staff-ul lui Audrey Hepburn,vedeta avea un ten fără coşuri,cu o piele fină şi catifelată. Pentru asta,stătea cel puţin o dată pe săptămână cu capul în aburii apei fiebinte strânse în chiuvetă,ca să i se deschidă porii,şi apoi se exfolia cu un scrub. De asemenea,ea nu folosea foarte multe produse de make-up,doar fond de ten ca bază de machiaj,aplicat cât mai discret,farduri,rimel,ruj în diverse nuanţe,luciu de buze discret şi... cam atât.

Ochi atent conturaţi

Oglinda sufletului,ochii frumoasei actriţe răspândeau o strălucire aparte şi captau pe nerăsuflate atenţia fanilor. Pentru a se machia,Audrey Hepburn folosea de obicei farduri mate,o culoare mai deschisă,pe toată pleoapa,şi una mai închisă,pe marginea pleoapei superioare. Nuanţele erau foarte bine omogenizate.

Sprâncene bine definite

Vrei să ai sprâncene ca ale vedetei? Dacă ai de la natură fire dese şi groase,nu trebuie decât să le mai periezi şi să le pensezi foarte puţin,cât să aibă o formă. Sprâncenele rare pot să pară mai bogate dacă aplici un fard de sprâncene,care să umple golurile,sau un creion dermatograf,pentru a le face mai expresive. Ai grijă ca produsele să se distribuie uniform şi să nu depăşească foarte mult conturul natural al sprâncenelor.

Efect maxim pentru gene

Audrey Hepburn nu îşi punea gene false ca să-şi evidenţieze ochii. Dar să nu crezi că îi stăteau perfect fără machiaj,aşa că vedeta apela la un truc foarte simplu. După ce aplica mascara,folosea un beţişor special ca să le despartă şi să le distribuie de-a lungul pleoapei. În acest fel,genele păreau bine definite şi atent studiate.