Aşadar, pentru a evita discuţiile tensionate cu partenerul tău, ţine cont de aceste sfaturi:
 
Renunţă la aşteptări
 
Cu cât ai mai multe aşteptări, cu atât cresc şansle de dezamăgire şi, implicit de conflict. Lasă lucrurile să vină de la sine şi în 90% din cazuri vei avea surprize dintre cele mai plăcute. Iar dacă acestea nu vin, nu vei avea niciun motiv să fii dezamăgită, întrucât n-ai aşteptat nimic. 
 
Asigură-te că ai mereu o stare de spirit bună
 
Ceea ce se întâmplă în viaţa ta reflectă peisajul vieţii tale interioară. Echilibrul şi armonia interioară sunt esenţiale pentru o viaţă fericită, întrucât atunci când ai echilibru şi armonie interioară înseamnă că eşti în acord cu tine însăţi. Că vorbele, gândurile, faptele tale sunt în acord. Că îţi trăieşti scopul şi misiunea în viaţă. Armonia şi echilibrul interioare te fac mai puţin susceptibilă la influenţele exterioare. Eşti mai puţin iritabilă, te enervezi mai greu şi nu mai eşti dispusă să îţi risipeşti energia în conflicte, potrivit kudika.ro. 
 
Nu transforma relaţia centrul universului tău
 
Atunci când ne îndrăgostim tindem să facem din partener centrul universului nostru. Totul se învârte în jurul lui şi pare că nimic altceva nu mai contează. Iar când lucrurile nu merg bine, parcă se sfârşeşte lumea. Evită să cazi în această capcană. Chiar dacă eşti îndrăgostită până peste urechi, nu uita de visele şi de aspiraţiile tale. De timpul tău cu fetele, de prietenii şi familia ta, de activităţile care îţi plac. Experimentele au arătat că oamenii tind să se poarte ciudat când simt că deţin controlul asupra altora şi să profite. Este în regulă să îi arăţi că îl iubeşti şi că ocupă un loc important în viaţa ta însă nu îi da senzaţia că te are la degetul mic.