În mijlocul deşertului sterp din Nevada, din Statele Unite ale Americii, există un drum prăfuit nemarcat care duce la poarta Zonei 51. Aceasta este protejată doar de un gard cu lanţ şi semne intimidante. Baza militară top secretă a SUA este sub pază atentă. Dincolo de poartă, camerele surprind fiecare unghi. Localnicii spun că baza cunoaşte fiecare broască ţestoasă din preajmă. Alţii susţin că există senzori încorporaţi pe drumul din apropierea Zonei 51.

Pe parcursul mai multor decenii s-au făcut speculaţii cu privire la ceea ce se petrece în interiorul Zonei 51. Există, desigur, conspiraţii extraterestre potrivit cărora acolo ar fi ascunşi vizitatorii galactici. Unul dintre zvonuri este legat de un accident petrecut în anul 1947 în care, zic unii ar fi fost implicat un avion sovietic pilotat de pitici mutanţi a cărui epavă a rămas în Zona 51. Alţii cred chiar că guvernul SUA a filmat aterizarea lunară din anul 1969 într-unul din hangarele bazei.

Dincolo de toate miturile şi legendele, Zona 51 este reală şi încă foarte activă. S-ar putea să nu existe extratereştri în interiorul acesteia, însă ceva se întâmplă acolo şi doar câţiva sunt la curent cu ceea ce se întâmplă cu adevărat. Faptul că accesul este interzis îi face pe mulţi să vrea să ştie ce este acolo şi să creeze tot soiul de legende legate de acest loc.

Care sunt originile misterului Zonei 51?