Fiind un antioxidant puternic,neutralizează elementele nocive,radicalii liberi,eliminând efectul de îmbătrânire al acestora,protejează ţesutul de efectele nocive ale radiaţiilor ultraviolete. În acelaşi timp,are o excelentă capacitate de reparare,un puternic efect revitalizant,hidratează şi reface pielea uscată,prevenind descuamarea.

Trebuie subliniată şi capacitatea de a stimula producţia de colagen,această proteină ce asigură tinereţea şi supleţea pielii. Având o extraordinară capacitate de regenerare,combate eficient ridurile,liniile fine şi aşa-numita laba gâştei.

De asemenea,untul de Shea întăreşte sistemul de apărare al pielii,preîntâmpină iritaţiile,oferă o protecţie celulară eficientă,hrăneşte şi protejează pielea,previne alergiile. În acelaşi timp,acesta reprezintă un filtru UV natural.

Este util şi în îngrijirea pielii capului,în combaterea mătreţii şi pentru hrănirea intensivă a părului,dar este şi un excelent remediu în cazul dermatitelor,eczemei şi acneei şi,chiar mai mult,are rezultate impresionante chiar şi în cazul psoriazisului.

Cum se foloseşte

Untul de Shea poate fi utilizat ca atare în foarte multe situaţii. Astfel,poate înlocui perfect cremele cosmetice,atât pentru faţă,cât şi pentru corp,având o acţiune net superioară majorităţii acestora,având însă grijă că-dacă este aplicat într-un strat prea gros-pielea va rămâne uleioasă. Poate fi aplicat şi pe buzele uscate sau crăpate,iar disconfortul va fi repede uitat.

Totodată,poate fi folosit după baie sau după epilare,pentru a înlătura disconfortul şi a calma pielea,la fel cum poate fi folosit şi în cazul tăieturilor sau arsurilor. Folosit cu regularitate,previne şi tratează vergeturile. Este recomandat şi în timpul sarcinii,asigurând un aspect de invidiat după naştere.

Untul de Shea devine uşor fluid deja de la 37 de grade Celsius,putând îngloba uleiuri esenţiale sau,de exemplu,unt de cacao,atât pentru a-i amplifica anumite calităţi,cât şi pentru a-i asigura un anumit parfum.