Oamenii de ştiinţă au dus lucrurile mai departe prin studii specifice şi au descoperit că nu există un anumit unghi, ci o parte întreagă a feţei, care este mai fotogenică decât cealaltă. Aceştia au scos la iveală că oamenii preferă să execute cadre părţii stângi a chipului. Însă ia în considerare că un selfie făcut în oglindă va inversa partea stângă cu partea dreaptă a feţei şi partea stângă cu partea dreaptă. Deci dacă o persoană preferă să evidenţieze în poze jumătatea din dreapta a chipului, înseamnă că obişnuişte să pozeze obrazul din stânga.

Bazându-se pe preferinţele pentru selfie ale oamenilor, experţii au descoperit partea feţei care asigură portrete perfecte.

Care este cheia selfie-urilor reuşite

În cadrul studiului, participanţilor li s-a arătat o serie de feţe masculine şi feminine cu focus atât pe partea stângă, cât şi pe partea dreaptă. Observând fotografiile, pupilele lor s-au dilatat mai mult atunci când au analizat feţele cu partea stângă predominantă, semn că erau mai atraşi de această parte a feţei, în cazul acelor persoane din fotografii.

Fenomenul ar putea fi explicat prin modul în care emoţiile sunt procesate în creier. În linii mari, partea dreaptă a creierului este mai implicată în expresia emoţională, iar partea dreaptă a creierului controlează muşchii din partea stângă a corpului. Asta înseamnă că obrazul stâng tinde să prezinte o intensitate mai mare a emoţiei, iar asta face ca partea stângă să fie mai plăcută din punct de vedere estetic.

Obrazul mai expresiv

Emisfera dreaptă a creierului este mai implicată în emoţii, aşa că la majoritatea oamenilor este mai expresivă partea stângă a feţei, controlată de jumătatea dreaptă a creierului.

Altfel spus, totul depinde de cum sunt procesate sentimentele în creier. Partea dreaptă a creierului care controlează muşchii din partea stângă a corpului este emoţional dominantă. Acesta este motivul pentru care oamenii arată intuitiv obrazul stâng când li se cere să pozeze pentru o fotografie de suflet şi obrazul drept, atunci când pozează pentru o fotografie care le ascunde sentimentele.

În concluzie, atunci când auzi fotograful rostind celebrul îndemn „spune brânză!‟ sau când frizerul te întreabă pe ce parte să fie cărarea părului, nu ezita să optezi pentru partea stângă a feţei.

@shutterstock