Ştim cu toţii că e mai bine să faci sex decât să nu faci. E benefic pentru inimă şi pentru starea pe care o avem tot restul zilei, suntem mai plini de energie şi binedispuşi. Însă parcă nu-ţi vine tot timpul să ininiţiezi o mică hârjoneală între aşternuturi, libidoul tău are adesea de suferit, iar, când vine vorba să cedezi insistenţelor partenerului tău, momentele intime trăite în doi parcă nu-ţi oferă maximum de plăcere posibil. Ce-i de făcut atunci?

În primul rând, nu trebuie să te gândeşti că eşti singura căreia i se întâmplă una ca asta. Cu toţii suntem, de multe ori, copleşiţi de stresul cotidian, de responsabilităţile pe care le avem la serviciu sau către copiii noştri. Cui îi mai arde de sex după o zi obositoare, nu-i aşa? Mai mult, dorinţa femeilor de-a face dragoste fluctueză mult de-a lungul vieţii, în funcţie şi de schimbările hormonale, tratamentele pe care le urmăm câteodată, tensiunile din cuplu şi lista poate continua la nesfârşit.

“Libidoul nostru este barometrul sănătăţii noastre”, susţine terapeutul sexual Ian Kerner. “Dacă-ţi lipseşte dorinţa sexuală, acest lucru poate indica că există o problemă emoţională sau fiziologică cu tine”, adaugă acesta. Exceptând cazurile în care suferi din cauze medicale sau nu mai e nimic de făcut pentru relaţia în care te aflii, despărţirea voastră fiind iminentă, sunt mai multe lucruri care pot fi făcute pentru a reaprinde flacăra pasiunii în dormitorul tău.  

Află ce-ţi place şi ce nu

Primul pas e să te cunoşti pe tine însăţi, să ştii ce-ţi place şi ce te face să te simţi inconfortabil şi să ajungi să poţi rosti aceste lucruri celui de lângă tine. “Ajută enorm să ştii ce-ţi face plăcere, cum vrei să fii atins, ce te excită şi ce-ţi displace, poziţiile în care te simţi cel mai bine” explică terapeutul Kerner, care ţine să adauge că masturbarea este o metodă minunată de-a afla ce-ţi place în pat.