Pentru a preveni apariţia bolilor cardiace,este indicat să ţii cont de simptomele asociate acestei probleme de sănătate.

Ai dureri de cap

Durerile intense,care apar brusc,sunt de multe ori un simptom al creşterii tensiunii arteriale. Această problemă apare din cauză că nu mai ajunge suficient oxigen la creierul fiindcă inima pompează rapid sânge către alte organe ale corpului.

Ai vederea înceţoşată

Ameţelile de scurtă durată şi vederea înceţoşată sunt semne ale hipertensiunii arteriale. Dacă ştii că nu ai probleme cu vedere,este indicat să consulţi un medic cardiolog pentru a afla dacă ai sau nu probleme cu tensiunea.

Te confrunţi cu sângerări nazale

Dacă ţi se-ntâmplă adesea să te confrunţi cu sângerări nazale,adică de mai mult de o dată pe săptămână,este foarte probabil să ai tensiunea arterială mărită. În caz de hipertensiune,vasele de sânge de la nivelul nasului sunt afectate din cauza tensiunii ridicate,motiv pentru care apare sângerarea nazală.

Ai o stare de anxietate

În cazul în care te simţi anxioasă sau apatică,există un risc destul de mare să suferi de hipertensiune arterială. Cu toate acestea,pentru confirmarea acestui diagnostic trebuie să consulţi un medic de specialitate.