Vitamina D este un element nutritiv important pentru realizarea unei serii de procese biologice din organism. Nivelul acestei vitamine scade odată cu intrarea a drepturi a sezonului rece când expunerea la lumina soarelui se face mai puţin decât înainte. Detectarea precoce a carenţei este esenţială pentru a evita problemele de sănătate. Nevoia de vitamina D este semnalată de corp prin două neplăceri care ţin de auz.

Care sunt bolile de care rişti să suferi în cazul carenţei de vitamina D

Ca urmare a pandemiei, experţii au observat apariţia carenţei de vitamina D. Experţii în nutriţie au recomandat o sporire a consumului de alimentele care conţin acest nutrient şi administrarea de suplimente alimentare care conţin această vitamină.

Lipsa de vitamina D este asociată cu un risc crescut de afecţiuni, ca Alzheimer, scleroză multiplă, cancer intestinal. Pe măsură ce colesterolul este transformat în vitamina D, sănătatea oaselor şi sistemul imunitar sunt fortificate. Există dovezi că vitamina D ar putea reduce riscul de apariţie a infecţiilor virale, inclusiv gripa. Pe măsură ce carenţa afectează oasele, se poate ajunge la afectarea auzului şi tinitus.

Tinitusul, un semn al lipsei de vitamina D