Semnele care-ţi spun că trebuie să renunţi imediat la job

1 76081 original jpg jpeg

Să renunţi la locul de muncă este o decizie grea, deoarece te afectează din toate punctele de vedere, de la financiar până la relaţiile tale. Dar când şi de ce ar trebui să iei o astfel de decizie? Uite care sunt semnele care-ţi spun că trebuie să renunţi la slujba ta.

Te-ai gândit de ceva timp să pleci

Unul dintre semnele cele mai vizibile apare atunci când îţi doreşti să pleci şi chiar te gândeşti la această posibilitate de câteva luni. Danielle Menditch, consilier de carieră certificat la Coach Inner Compass, SUA, spune că majoritatea oamenilor îşi păstrează locul de muncă din frică.

„De multe ori, teama de necunoscutul împiedică oamenii să-şi părăsească slujba. Ei nu ştiu ce ar trebui să facă în continuare şi nici nu ştiu dacă ar lucra mai bine în altă parte. În plus, vor trece cel puţin trei-şase luni până se decid să facă o schimbare şi să plece de acolo”, a mai spus ea.

Nu te înţelegi cu şeful tău

O altă cauză care duce la luarea deciziei de a renunţa la locul de muncă este imposibilitatea de înţelegere cu şeful. Atunci când simţi că nu există posibilitatea de a exista o chimie între voi şi lipseşte comunicarea, renunţă.

O relaţie toxică cu şeful tău poate avea efecte negative pe termen lung asupra stimei de sine. Aşadar, renunţă până nu te demoralizezi de tot. Dacă eşti constant subapreciat la locul de muncă, iar cei din jur te fac să te simţi incompetent, în timp vei ajunge să crezi acest lucru, deşi nu este adevărat.

Te simţi epuizată de munca ta

Un alt semn că poate este timpul să renunţi la job este senzaţia de epuizare, care apare atât la serviciu, cât şi la sfârşitul zilei. Joseph Liu, consultant de carieră, spune că atunci când la finalul zilei şi săptămânii te simţi epuizată fizic şi mental, ar trebui să acorzi atenţie acestui simptom.

Acest lucru se datorează faptului că munca ta nu te energizează şi nu te stimulează. Când faci ceva ce îţi place, te bucuri cu adevărat, iar acea muncă te umple de energie. Un loc de muncă care te oboseşte din punct de vedere psihologic şi emoţional, în final te va afecta şi fizic.

Eşti plictisită şi apatică

Cum te simţi la locul de muncă? Îţi place şi te duci la birou din plăcere? Dacă nu, atunci ar trebui să începi să cauţi un alt joc. Când te plictiseşti şi simţi că timpul trece foarte greu, vei începe să urmăreşti ceasul.

Acest lucru indică faptul că nu te mai simţi în largul tău şi că nu mai găseşti nicio satisfacţie în munca ta. Şi, chiar dacă eşti plătită bine, banii nu sunt suficienţi pentru a compensa apatia şi plictiseala. Atunci când dispare pasiunea, nimic nu mai are sens.