Auzit adesea pe stadioane, însoţit de bătăi ritmice de palme şi aplauze, „We Will Rock You„ este cu adevărat un imn care a ieşit victorios din lupta cu alte piese memorabile şi, în plus, a trecut proba timpului. Care a fost inspiraţia lui Brian May pentru un asemenea cântec? Metro.co.uk scrie că sursa a venit din aceeaşi zonă de unde a răsărit inspiraţia solistului Freddie, când a scris piesa We Are the Champions.

Revelaţia uluitoare pe care au avut-o la un concert în ‘77

Deşi nu ştiau acest lucru, amândoi au mers pe aceeaşi temă, au avut acelaşi scop, şi anume, să creeze piese care să adune mulţimile de oameni. Niciunul dintre compozitori nu a văzut-o ca pe o luptă, în cele din urmă, ambele piese au devenit melodii importante pentru trupă şi au intrat, automat, într-o competiţie internă, pentru titlul de piesa rock epică, reprezentativă pentru Queen. Mai precis, inspiraţia pentru astfel de melodii a venit cu prilejul unui concert susţinut la la Bingley Hall din Stafford, la 29 mai 1977.

La acel eveniment, trupa interpreta setul de piese, care a includea şi celebrul hit din 1975, Bohemian Rhapsody. Pe măsură ce concertul se apropia de sfârşit, publicul a început să cânte You'll Never Walk Alone la unison. Ulterior, Brian May a declarat pentru Radio One că: „Am fost complet knock-out şi uimiţi – a fost cu adevărat o experienţă emoţionantă şi cred că acestea sunt într-un fel legate”. Apoi, cu altă ocazie, într-un interviu acordat NPR, a declarat : „Publicul răspundea enorm şi cântau împreună cu tot ceea ce interpretam. Îmi amintesc că am vorbit cu Freddie despre asta şi i-am spus că, evident, nu mai putem lupta cu asta. Trebuie să fie ceva care să facă parte din spectacolul nostru şi trebuie să ne bucurăm de faptul că oamenii vor să participe. De fapt, totul devine acum un proces bidirecţional. Apoi ne-am uitat unul la celălalt şi am spus <<Hmmm! Ce interesant!>>‟.

Ce a vrut să transmită compozitorul în We Will Rock You