Unele persoane se confruntă frecvent senzaţia de frig, indiferent de gradele de afară. Chiar şi vara, când temperaturile sunt ridicate, unii preferă să se acopere cu o pătură sau să consume o băutură fierbinte pentru a se încălzi. De regulă, aceste persoane au extremităţile reci, chiar şi în cele mai călduroase zile. Această senzaţie de frig poate fi explicabilă şi este importantă tratarea ei pentru a evita complicaţiile care pot să apară pe termen lung.

Greutate corporală prea mică

Grăsimea din corp acţionează ca o sistem de izolaţie termică pentru corp, iar în momentul în care pierdem din greutate şi corpul pierde căldură într-un ritm mai rapid. De aceea, persoanele care se confruntă cu tulburări de alimentaţie, se plâng, de obicei, de senzaţia de frig. În acest caz, este recomandat consultul unui nutriţionist, care ar putea stabili care este greutatea ta ideală, dar şi un plan alimentar făcut special pe nevoile tale.

Citeşte şi: De ce femeilor le este mai frig decât bărbaţilor. Există multe explicaţii ştiinţifice!

Circulaţie slabă

Probleme legate de sistemul circulator apar, de obicei, în cazul persoanelor care se confruntă cu obezitate sau cu diabet. În cazul diabetului, circulaţia slabă poate provoca leziuni ale nervilor care duc la senzaţia de frig în picioare. Pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine se recomandă exerciţiile fizice, dar şi cele de stretching (preum yoga sau pilates), un regim alimentar bazat pe fructe, legume, cereale integrale şi  alimente sărace în grăsimi, renunţarea la fumat şi masaj.