Medicul francez Frederic Saldmann demonstrează,în cartea sa „La vie et le temps” („Viaţa şi timpul”),că sexul reduce riscul de cancer la sân sau de cancer de prostată,ţine la distanţă stresul,anxietatea,insomniile şi depresiile. Studiul pe care se bazează cunoscutul specialist a fost efectuat pe 3500 de persoane.

Se pare că mai ales sănătatea bărbaţilor are de câştigat de pe urma unei activităţii sexuale constante.

O viaţă mai frumoasă

Cine nu şi-ar dori o viaţă fără stres,fără dureri şi fără insomnii? Ei bine,aceleaşi studii încearcă să ne convingă că nu e o iluzie. Un experiment recent demonstrează că bărbaţii au reacţionat excelent în faţa unor situaţii foarte stresante,după ce au făcut sex.

Asta pentru că sexul stimulează eliberarea de endorfine,astfel anxietatea e înlăturată,fiind înlocuită cu o stare generală de bine.

Tot endorfinele fac să dispară migrenele sau artritele. Iar oxitocina pe care organismul o secretă în timpul orgasmului poate să înlăture orice insomnie. Asta explică şi de ce bărbaţii adorm,uneori,atât de repede după o partidă de sex!

Sexul ţine la distanţă boli grave!

De-ar fi să alegem principalele două boli de care bărbaţii se tem,acestea ar fi,cu siguranţă,cancerul de prostată şi atacurile de cord. Câţi bărbaţi nu ar vrea  să afle că sexul luptă şi împotriva lor?

Studii recente ale Universităţii din Queens arată că sunt cu 30% mai mici riscurile ca bărbaţii care fac sex în mod constant să sufere de cancer de prostată. Iar pentru a diminua riscurile unui atac de cord,e nevoie de cel puţin trei partide de sex pe săptămână.