Ai grijă de dantură

Medicii stomatologi fac o legătură directă între starea danturii şi aspectul feţei. Căderea dinţilor duce la pierderea sprijinului oferit de dantură muşchilor feţei, iar partea de jos a acesteia începe să se lase. Îngrijirea constantă a dinţilor te ajută să eviţi situaţiile neplăcute şi să ai dantura sănătoasă până la bătrâneţe, fiind nevoită să recurgi la tratamente doar pentru înfrumuseţarea danturii, precum albirea. Dinţii mai albi îţi vor ilumina faţa atunci când zâmbeşti şi te vor întineri cu câţiva ani la orice vârstă. Pentru a preveni toate problemele de la nivelul dinţilor, nu neglija vizitele la medicul stomatolog şi cere-i informaţii despre schimbările care apar odată cu înaintarea în vârstă şi ce riscuri sunt asociate acestei perioade.

Schimbă-ţi culoarea părului

Se recomandă ca o nuanţă mai deschisă şi caldă pentru păr să înlocuiască tonurile reci care se aseamănă prea mult cu firele albe sau părul grizonant. Castaniul cu şuviţe mai deschise, în stilul balayage, se potriveşte perfect dacă ai părul lung, ondulat. Părul scurt poate fi tuns bob sau stil pixie, iar culorile trebuie să fie cu două nuanţe mai deschise decât părul tău natural. Şuviţele subtile, în culori mai deschise, trebuie aranjate în layere, în funcţie de tunsoare.

Alege machiajul potrivit

Dacă vorbim despre machiajul de la nivelul ochilor, trebuie să renunţi la nuanţele închise şi mai ales la negru. Fardurile cu texturi cremoase în nuanţe pastelate îţi vor face ochii să pară mai mari şi vor da un aspect mult mai sănătos zonei din jurul pleoapelor. În ceea ce priveşte fondul de ten, încearcă să le eviţi pe cele mate, dar şi pudrele. Acestea se strâng în liniile fine de la nivelul feţelor şi vor evidenţia ridurile din jurul buzelor şi din jurul ochilor. Un fond de ten cu efect de iluminare, în combinaţie cu linii subtile de highligher, îţi va deschide tenul şi va reflecta lumina.

Concentrează-te pe dietă şi mişcare

Un stil de viaţă sănătos îţi va garanta o viaţă lipsită de probleme şi va avea efecte benefice la nivelul întregului organism, dar se va reflecta şi în aspectul pielii. Pentru ca machiajul să fie folosit în cantităţi cât mai mici şi cât mai natural, pielea ta trebuie să aibă un aspect sănătos şi plin de vitalitate. Mişcarea în aer liber, fitness-ul sau chiar mersul pe jos îţi vor stimula metabolismul şi te vor ajuta să străluceşti. Dieta potrivită este una echilibrată, bazată pe cât mai multe surse bogate în proteine şi grăsimi sănătoase. Somonul, nucile, avocado sau seminţele de chia sunt doar câteva dintre alimentele recomandate atunci când îţi doreşti o stare de spirit şi o înfăţişare care să se potrivească perfect cu dieta.

Nu transforma timpul într-un duşman şi descoperă care sunt cele mai simple şi benefice moduri de a te simţi cu adevărat tânără mereu, arătând acest lucru.

Sursa foto: unsplash.com