Foloseşte cu moderaţie rujul

Rujurile conţin ceară, alcool, pigmenţi, uleiuri etc. Chimicalele pe care rujurile le conţin nu sunt indicate pentru un contact prelungit cu buzele. Fii atentă la ingrediente atunci când îţi cumperui rujuri. Alege rujuri cu unt de shea, ulei de jojoba, vitamina E – elemente naturale care îţi menţin buzele hidratate.
Încearcă să nu foloseşti ruj zilnic, balsamul de buze fiind o opţiune mai bună.

Menţine-ţi corpul hidratat

Corpul uman conţine aproximativ 60% apă. Este evident că hidratarea este eseţială, iar dacă nu te hidratezi corespunzător, efectele îşi vor face apariţia pe pielea corpului tău, buzele fiind primele afectate. Trebuie să bei 2-3 litri de apă pe zi, mai ales iarna când tinzi să bei mai puţină apă. Adaugă în dieta ta fructe şi legume bogate în apă, precum pepeni, portocale, castraveţi, roşii.

Nu îţi muşca buzele şi aplică balsam

Nu încerca să foloseşti saliva pe post de balsam! Saliva deshidratează buzele, iar muşcatul lor duce la crăpături. Încearcă să te relaxezi atunci când eşti stresată, prin muşcatul buzelor nu vei face altceva decât să le deteriorezi şi sigur nu vei scăpa de stres!
Când ai buzele uscate, cea mai simplă soluţie este să aplici un balsam de buze cu protecţie solară, pentru a le proteja şi de razele Soarelui.

Exfoliază-ţi buzele

Pentru a avea o piele fină, trebuie să îndepărtezi celulele moarte de pe suprafaţa pielii şi a face loc noului strat. Ca să îndepărtezi complet celule moarte trebuie să îţi exfoliezi pielea. Dacă foloseşti regulat scruburi pentru corp, nu uita să faci acelaşi lucru şi pentru buze! Creează un scrub natural pentru buze prin amestecarea unei linguriţe de ulei de cocos cu o lingură de zahăr; foloseşte-l o dată pe săptămână.

Buze moi cu ingrediente din cămară

Pentru a-ţi menţine buzele moi, nu este nevoie să cheltuişti o avere pe produse speciale de îngrijire, le poţi face chiar tu, acasă!
  • Amestecă o linguriţă de ulei de cocos cu o jumătate de linguriţă de miere. Aplică pe buze pentru 30 de minute.
  • Masează buzele cu o felie de castravete timp de 5-10 minute
  • În loc de balsam, poţi aplica câteva grame de ulei de cocos solid.

Sursă imagine: pinterest.com