Sfecla roşie se numără printre legumele care pot fi păstrate şi în lunile geroase de iarnă, fără a-şi pierde calităţile. Ea reprezintă un ajutor extraordinar pentru organism, în timpul sezonului rece.

Este considerată cel mai puternic purificator al sângelui. Pe lângă numeroasele beneficii pentru sănătate, această legumă are puţine calorii (43 kcal/100 g), fiind un element de bază ȋn diete.

Citeşte şi

Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat

Efectele adverse ale usturoiului. Când devine inamicul tău

Sfecla roşie se poate consuma crudă, coaptă sau fiartă, în salate, în sucuri şi smotthie-uri, în supe sau piureuri. Şi încă un avantaj:sfecla roşie este un ajutor extraordinar pentru sănătatea copiilor încă din timpul vieţii intrauterine, substanţele sale active protejând fetusul. În medicina naturistă, sfecla este folostiă de sute de de ani, pentru proprietăţile sale vindecătoare în bolile sângelui, în cele tumorale sau ale ficatului.

Află în continuare ce afecţiuni tratează sfecla roşie, de la tumori la hipertensiune şi boli digestive.