A venit toamna,care a adus cu ea frig,vânt şi umezeală. Aşa că,inevitabil,pielea ta are de suferit! Cum faci astfel încât să treci cu brio de sezonul rece? Anca Sibieanu,medic dermatolog la hyperclinica Medlife,te învaţă ce să faci.

Este important ca,în această perioadă,să pui accentul pe hidratarea pielii. Bea doi litri de apă zilnic şi foloseşte creme adecvate tipului tău de ten. Dacă încă nu ştii ce tip de ten ai,cere ajutorul specialiştilor dermatologi. În nici un caz nu folosi creme “după ureche”.

Alege creme potrivite!

Sunt de preferat cremele mai degrabă nutritive decât cele hidratante,bogate în lipide şi ceramide care restructurează pielea agresată.

“Dintre toate tipurile de ten,tenul uscat e cel mai expus deshidratării şi necesită creme tip emulsie (apă în ulei) şi măşti nutritive,utilizate săptămânal. Tenul gras cel mai puţin afectat. Însă este indicat să nu fie degresat agresiv,aşa că evită tonicele pe bază de alcool şi gomajul excesiv”,spune Anca Sibieanu.

Alege un fond de ten hidratant!

În această perioadă,machiajul are şi el un rol protector împotriva agresiunii frigului,mai ales dacă foloseşti fonduri de ten hidratante,onctuoase şi renunţi la cele tip spumă sau pudră.

Foloseşte gel de duş special,tip ulei!

Pielea corpului necesită şi ea aceleaşi măsuri speciale:creme nutritive şi restructurante,aplicate cu consecvenţă zilnic,şi geluri de duş speciale,tip ulei de duş. “În anotimpul rece,hidratarea este importantă,pielea îndeplinind rolul de barieră împotriva agresiunii atmosferice”,adaugă specialistul de la Medlife.

Alege un ruj hidratant în loc de gloss!

Rujul,indispensabil celor mai multe femei,trebuie să aibă o compoziţie mai grasă iarna. Evită glossul,care deshidratează buzele.

Un gel de duş nutritiv sau un ulei vor face minuni pentru pielea ta pe timp de toamnă şi iarnă. Atunci când te îmbăiezi,răsfaţă-te cu produse potrivite acestui anotimp