O parte dintre cele mai ciudate morţi subite s-au datorat ameninţărilor cu arestarea sau pentru încasarea poliţelor de asigurare de viaţă, dar unii au murit şi din motive mai puţin cunoscute. Un bărbat a vrut să-i demonstreze iubitei cât de mult o iubeşte. A înscenat un accident de maşină şi, în timp ce ea plângea la faţa locului, el a apărut cu baloane şi un inel de logodnă pentru a-i propune fetei să se mărite cu el. Ea chiar i-a acceptat propunerea după acea sperietură. Alţii au fost mai inventivi decât el.

A candidat la primărie, deşi era declarat mort în urma unei come diabetice

Atunci când te dai mort, e mai bine să rămâi aşa. În 2010, Leninguer Caraballido a fost acuzat că a participat la un viol în grup cu şase ani în urmă. Cu toate acestea, rudele au prezentat un certificat de deces care arăta că a murit de comă diabetică.

Acesta ar fi fost sfârşitul poveştii dacă el n-ar fi decis, în 2013, să candideze la funcţia de primar al oraşului San Agustin Amatengo din Mexic, sub numele de Lenin Caraballido. A şi apărut pe afişele electroale care au împânzit oraşul. Caraballido a câştigat alegerile, dar, după aceea, a început să aibă probleme.

Curând a devenit clar că certificatul de deces a fost falsificat. Caraballido a fost arestat şi acuzat că a depus mărturii false, iar cazul violului a fost redeschis.

Spionul care a murit de malarie