Simptomele apendicitei. 6 semne pe care trebuie să le recunoşti

1 71582 original jpg jpeg

Ce cauzează această afecţiune? Este din cauza inflamării apendicelui, organ care se află la începutul intestinului gros. Aceasta afectează copiii, cât şi adulţii. Dacă durerea persistă, înseamnă că poate fi ceva îngrijorător. Iată care sunt simptomele apendicitei.

Care sunt simptomele apendicitei:

1. Unul dintre simptomele apendicitei este durerea, care începe în centrul abdomenului lângă buric,dar,treptat, se simte la abdomen în partea dreaptă jos,un pic mai sus de osul şoldului. Când apeşi pe acea zonă,durerea devine mai intensă şi acută,ajungând să fie de nesuportat. Stomacul va părea greu. Inflamaţia intestinului poate apărea atunci când apendicele este infectat,cauzând probleme serioase. Poate vei simţi o durere ascuţită în şold,atunci când mergi pe stradă. Această durere se simte doar în partea dreaptă.

     2. Dacă observi durere tăioasă sau o senzaţie de arsură în abdomen,atunci când tuşeşti,este un semn clar că există inflamaţie în regiunea burţii,posibil de la apendice. Dacă te confrunţi cu acestesimptome,este posibil să ai doar între 12 şi 24 de ore înainte de a deveni mai severe şi să ai nevoie de o intervenţie medicală. În plus,acordă o atenţie specială dacă copilul suferă de aceste simptome, care se pot dovedi a fi simptomele apendicitei. Chiar dacă ai doar cea mai mică indicaţie,cel mai bine este să consulţi un medic pentru un diagnostic corect.

Simptomele apendicitei - semnele secundare care însoţesc durerea abdominală

3. Febra-aceasta este un simptom important. Dacă ai disconfort pe partea dreaptă,care este însoţit de temperatură mai mare decât normală,du-te imediat la medic.

4. Constipaţia este şi ea una dintre simptomele apendicitei. Un organ infectat provoacă aproape întotdeauna un fel de întreruperi în intestinul subţire.

Senzaţia de greaţă, printre simptomele apendicitei

5. Pierderea poftei de mâncare-simţi că nu îţi este foame şi vei dori să mănânci mai puţin.

6. Vărsături,stare generală de rău şi oboseala sunt alte câteva dintre simptomele apendicitei. Acestea s-ar putea să apară chiar cu câteva zile înainte de durerile abdominale,care devin insuportabile.

Iată ce cauzează apendicita:

Hiperplazia de foliculi limfoizi:numele poate suna complicat,dar este destul de uşor de înţeles. Acest lucru este similar cu ceea ce se întâmplă cu amigdalele în gât. Aceste organe au un rol important în organism,dar atunci când se inflamează,cauzează infecţie şi febră. Astfel de infecţii tind să apară între 8 şi 30 de ani,iar acest lucru este grupa de vârstă,care are cel mai mare risc pentru apendicită.

Pereţii apendicelui sunt căptuşiti cu foliculi foarte mici,numiţi limfoide. Uneori,o boală sau chiar ceva ce mănânci poate provoca bacteriile să crească sau să rămână în aceşti foliculi,care duc mai târziu la infectare. Acest lucru este foarte frecvent,deoarece există o mulţime de bacterii dăunătoare în intestin,care pot declanşa o

şi,prin urmare

.

Nu uita că este important să ai grijă de dieta ta. Pentru a nu ajunge să ai de furcă cu simptomele apendicitei, bea multe lichide,consumă alimente bogate în fibre,legume şi fructe proaspete. Alimentele cum sunt iaurtul grecesc şi kefirul contribuie la înmulţirea bacteriilor bune care pot proteja împotriva infecţiei. Un alt lucru pe care nu trebuie să-l uităm este un pahar de apă caldă cu suc de lămâie în fiecare dimineaţă. Aceasta ajută la curăţarea corpului şi elimină toxinele.