Ierburile aromatice pot face minuni pentru siluetă:stimulează metabolismul,elimină surplusul de apă şi depozitele de grăsime,iar aroma lor intensă estompează senzaţia de foame.

Dacă te tentează o astfel de dietă,încearcă reţete aromate folosind aceste ierburi şi vei pierde 4 kilograme în 2 săptămâni.

În afară de reţetele pe care ţi le propunem,poţi pregăti orice preparat,cu condiţia să aibă sub 350 kcal,să elimini sarea şi să-i adaugi o mulţime de plante aromatice.

Mic dejun la alegere 300 Kcal

-20 g fulgi de ovăz,100 g iaurt degresat,o linguriţă de miere,o pară,o caisă sau o portocală.
-O roşie,1 ou prăjit cu o lingură de unt,2 linguri de ierburi aromatice (la alegere după gust),sare,piper,1 felie pâine integrală.
-80 g brânză degresată,amestecată cu 3 linguri plante tocate,sare şi piper,2 felii de pâine integrală.

Gustări la alegere 100 Kcal

-100 g morcov ras,1 lingură suc de portocale,1 lingură pătrunjel,1 felie pâine prăjită,1 lingură brânzică de casă
-200 g fructe
-50 g zmeură,100 g brânză degresată,1 linguriţă miere
-50 g brânză degresată,1 linguriţă muştar,1 lingură arpagic,1 felie pâine prăjită.

Ziua 1

Prânz – 330 Kcal

-120 g piept de pui cu sos de roşii aromat (cu cimbru,oregano,rozmarin,busuioc proaspăt)
-200 g cartofi fierţi în coajă.

Cină – 301 Kcal

-salată cu roşii,jumătate de legătură de pătrunjel,busuioc,usturoi
-40 g brânzică de casă,30 g şuncă
-1 felie de pâine integrală.

Ziua 2

Prânz – 305 Kcal

-Supă de morcov cu 100 g piept pui,  coriandru şi busuioc

Cină– 309 Kcal

-Piure dintr-un cartof fiert,3 linguri de iaurt,1 ceapă,jumătate căţel de usturoi,sare,piper
-2 felii pâine integrală
-1 roşie.

Ziua 3

Prânz – 349 Kcal

-50 g orez,fiert cu ceapă,usuturoi şi nucşoară
-200 g ciuperci sotate cu jumătate legătură pătrunjel şi 1 lingură cimbru

Cină – 286 Kcal

-120 g păstrăv afumat cu sos tzatziki preparat din:250 g castraveţi raşi mare,busuioc,oregano,mentă,150 g iaurt degresat,1 căţel de usturoi,sare,piper.
-1 felie de pâine integrală.

Ziua 4

Prânz – 329 Kcal

-50 g spaghete,amestecate cu usturoi,busuioc şi 1 lingură parmezan ras
-250 g broccoli

Cină – 324 Kcal

-300 g vinete feliate preparate la cuptor,cu sos din:2 linguri brânză rasă de oaie,  2 linguri plante (busuioc,oregano,mentă),1 lingură pesmet,jumătate căţel de usturoi,2 linguriţe zeamă de lămâie.
-1 felie pâine integrală.

Ziua 5

Prânz – 295 Kcal

-120 g de file de cod prăjit cu o lingură de mărar.
-200 g carfofi copţi,amestecaţi cu 2 linguri cimbru şi usturoi

Cină – 298 Kcal

-50 g cuşcuş (fiert în 80 g apă sărată),250 g dovlecei,1 legătură ceapă verde,1 căţel usturoi,4 linguri pătrunjel tocat,1 linguriţă mentă tocată.
-200 g salată verde cu roşii