Slăbeşte sănătos după sarcină

1 47503 original jpg jpeg

Eşti fericită că bebeluşul pe care l-ai născut este sănătos, că tu te-ai recuperat destul de repede, dar... kilogramele în plus pe care le-ai adăugat în sarcină au rămas şi te uiţi cu jind la vechii tăi blugi în care nu e chip să încapi. Dacă urmezi o dietă sănătoasă şi echilibrată vei ajunge în câteva luni la forma pe care o doreşti. Iată care sunt paşii.

Organismul tău a avut nevoie de nouă luni să se adapteze sarcinii şi tot de atâta timp va avea nevoie să se adapteze noului tău program de viaţă. În plus,dacă alăptezi,scapi mai greu de kilogramele în plus,pentru că trebuie să mănânci consistent. Iată cum slăbeşti după ce ai născut:

Când alăptezi ai nevoie de o dietă uşoară

Simplu fapt că alăptezi te face să arzi 500 de kcal pe zi. De astfel kilogramele luate în primul trimestru de sarcină sunt rezervele pe care le face organismul pentru alăptat. Ca să slăbeşti în această perioadă este nevoie doar de o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Nu rata gustările de la orele 10 şi 16. Încearcă să mănânci în special fructe,iaurturi sau fructe seci. Sunt foarte nutritive şi nu au un conţinut ridicat de grăsimi sau zahăr. În plus,te vor împiedica să ronţăi orice îţi pică în mână. Bea zilnic doi litri de apă pe zi,deoarece este necesară pentru laptele matern. Ia zilnic suplmente cu omega 3,calciu şi vitamina D pentru că în această perioadă orgasnimul tău este foarte solicitat,altfel rişti să te simţi obosită,saă faci anemie sau depresie postnatală.

Ai terminat cu alăptatul? Treci pe unregim echilbrat

După ce ai încheiat cu succes această perioadă,mai aşteaptă încă două-trei luni pentru ca organimsul să-şi regăsească echilibrul. În această perioadă vei pierde oricum 2-3 kilograme care reprezintă apa pe care corpul a reţinut-o pentru „fabricarea” laptelui matern.

Încearcă să mănânci 3-4 mese pe zi. O alimentaţie cât mai bogată în proteine,vitamina C şi magneziu ar fi ideală. Pentru masa de prânz şi de searî,alege carne albă sau peşte cu granitură de legume crude,fierte sau la grătar. La micul dejun şi la gustare mănâncă pâine sau cereale integrale cu lapte sau brânză slabă.

Dacă bebe are deja 6 luni şi i-ai început diversificarea alimentaţiei,mănâncă exact ce mănâncă el. Pentru că oricum îi pregăteşti fiecare masă numai cu alimente sănătoasă,pregăteşte-ţi şi tu acelaşi lucru:peşte sau carne slabă fiartă sau la cuptor,piureruri sau supe de legume. Suplimentează-ţi alimentaţia cu legume bogate în fier şi carne roşie.

Ai avut diabet în timpul sarcinii? Ai restricţii la glucide

10% dintre femei suferă de diabet gestaţional şi acesta se vindecă odată cu naşterea bebeluşului. Dacă însă rămâi cu multe kilograme în plus,este posibil ca boala să revină. Pentru a preveni această afecţiune,este bine să alegi alimente cu un index glicemic mic. Eviţi pe cât posibil alimentele şi băuturile dulci,care fac să crească brusc glicemia. Axează-te în principal pe alimentele care previn diabetul. Acestea sunt peştele oceanic,fructele,legumele şi cerealele integrale.