Ai un ten lipsit de strălucire şi fermitate,riduri şi alte imperfecţiuni care-ţi strică buna dispoziţie? Nu te îngrijora! Iată câteva soluţii de înfrumuseţare dintre cele mai eficiente!

7 soluţii împotriva căderii părului

Cum te protejezi de soare

Loţiune din flori de sunătoare


Se pun într-un vas de sticlă flori de sunătoare. Peste acestea se toarnă ulei de măsline. Compoziţia se ţine la loc cald timp de o lună,timp în care se amestecă. Maceratul obţinut se strecoară şi se adaugă un amestec de 50 ml de germeni de grâu şi 20 ml de ulei de avocado. Loţiunea se aplică pe faţă şi decolteu timp de 30 de minute,de două ori pe săptămână. Aceasta are o acţiune similară cu cea a cremelor cu efect antiîmbătrânire.

Hidratează-te mâncând fructe şi legume!

Suplimentează-ţi necesarul zilnic de lichide,consumând cât mai multe legume şi fructe suculente de sezon. Pepenele verde,dar şi unele legume precum castraveţii şi tulpinile de ţelină îţi hidratează organismul mai eficient decât apa. În plus,acestea conţin antioxidanţi,minerale şi multivitamine pentru ca tu să ai o piele tânără şi un tonus demn de invidiat.
Infuzie pentru pleoape încercănate
Compresele din ceai de tei,rozmarin sau albăstrele se aplică zilnic. Înfuzia se prepară din două linguri de plantă la jumătate de litru de apă fierbinte. Amestecul se pune în săculeţe mici de tifon care se introduc câteva minute în apă,apoi,după răcire se aplică pe ochi.

Compresă contra pistruilor

Se face o infuzie din 100 g de hrean ras şi o jumătate de lapte clocotit. Se lasă 20 de minute,după care se strecoară. Se fac comprese cu această înfuzie şi se aplică,timp de 15 minute pe zonele cu pistrui. Se foloseşte o singură dată pe zi,altfel pot apărea iritaţii.

Uleiul de migdale elimină pungile de sub ochi

Se prepară un amestec dintr-o lingură de ulei de migdale cu o lingură de suc de morcovi şi se aplică în strat gros în jurul ochilor. Se lasă să acţioneze 15 minute,după care se îndepărtează cu un disc demachiant sau un şerveţel. Un alt remediu la fel de eficient este uleiul din fructul de avocado. După ce ai curăţat bine faţa poţi aplica uleiul,masând uşor pielea din jurul ochilor.