Spălături cu usturoi

Unul din leacurile care te scapă de hemoroizi este spălătura sau baia de şezut cu fiertură de usturoi. Pentru a obţine această fiertură ai nevoie de 10 căpăţâni necurăţate de usturoi,pe care le pui la fiert. Iei amestecul de pe foc după 15 minute şi aştepţi să se răcească.


Citeşte şi:

La ce este bună aloe vera

Descoperă beneficiile gălbenelelor!


 Unguent cu muguri de plop

Un alt remediuindicat în această afecţiune este crema cu muguri de plop. Pentru asta ai nevoie de 100 g untură de porc,4 linguri rase de muguri zdrobiţi de plop,o linguriţă de alcool şi 5 g ceară de albine. Pui ingredientele într-un vas,amesteci bine,după care le fierbi pe baie de aburi,3 ore. După aceea,strecori amestecul cu ajutorul unui tifon şi aplici unguentul local.

Cremă cu coada şoricelului,gălbenele şi rostopască

Pentru ameliorarea disconfortului cauzat de crizele hemoroidale poţi încerca şi unguentul obţinut din 50 g de gălbenele,coada şoricelului şi rostopască. Laşi plantele la macerat peste noapte,în 10 picături de alcool şi 250 ml de ulei de măsline. Fierbi apoi amestecul 3 ore şi-l strecori. La final,adaugi 30 g de ceară de albine pentru consistenţă. Foloseşte această cremă doar după fiecare criză,deaorece utilizată timp îndelungat subţiază pielea provocând leziuni.

Unguent cu aloe vera

Frunzele de aloe vera sunt indicate în tratarea hemoroizilor. Zdrobeşte o frunză de aloe vera şi pune-o într-un vas la fiert cu 200 ml apă. Ai grijă ca planta să aibă cel puţin 3 ani. Pasta pe   care-o obţii după fierbere se păstrează într-un recipient steril. Aplică crema local.