Infuzie concentrată de muşeţel

Foarte neplăcute sunt pigmentările maronii,care apar cel mai adesea în urma expunerii prelungite la razele soarelui,dacă persoana a uitat să se dea cu cremă de protecţie,dar şi ca un rezultat al îmbătrânirii. Una dintre cele mai bune soluţii este infuzia concentrată de muşeţel. Pui două linguri de flori de muşeţel uscate în 250 ml de apă fierbinte şi laşi la infuzat un sfert de oră. Înmoi o dischetă demachiantă în preparatul obţinut şi tamponezi pielea feţei,în fiecare dimineaţă. Petele se estompează treptat.

Mască din argilă şi zeama de lămâie
Aspectul petelor maronii poate fi ameliorat şi dacă foloseşti o mască din argilă albă şi suc de lămâie,bogat în vitamina C. Peste două linguri de argilă adaugi zeamă de lămâie până când obţii o pastă omogenă. O întinzi pe toată faţa,evitând zona ochilor,şi o laşi să acţioneze 20 de minute. Te clăteşti cu apă călduţă,tamponezi cu un prosop,apoi te dai cu o cremă hidratantă. Masca se foloseşte de două ori pe săptămână. Vei vedea primele rezultate chiar după primele aplicări,căci pielea va căpăta un aspect mai neted.

Exfoliant natural cu migdale
Pentru prevenirea şi tratarea petelor pigmentare,de mare ajutor este exfolierea pielii. Ai nevoie de un exfoliant blând,cu migdale. Iei 7-8 migdale,le laşi la înmuiat în apă pe timpul nopţii,le macini,apoi le amesteci cu 1-2 linguriţe de miere şi cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Aplici pasta moale pe ten,cu mişcări circulare,câteva minute,după care te speli.

Mască din miere,lămâie şi lapte
Dacă ai pete roşiatice,din cauza acneei,foloseşte o mască din miere şi lămâie,cu proprietăţi calmante şi antibacteriene. Ai nevoie de o lingură de zeamă de lămâie,de o lingură de miere şi de două linguri de lapte. Amesteci foarte bine ingredientele,apoi aplici uniform pe toată faţa,ferind zona ochilor. Aplică masca zilnic,câte un sfert de oră,7-10 zile. Tot contra petelor provocate de acnee este recomandat şi uleiul de măsline. Conţine vitaminele A,D,E,C,B1 şi B2,fier şi alţi compuşi care îi conferă proprietăţi antioxidante. Aplici uleiul seara,înainte de culcare,pe zonele cu probleme,şi îl laşi să acţioneze 1-2 minute,după care te speli pe faţă.


Pistruii se estompează cu păpădie

Oricât de greu ar părea de îndepărtat,şi pistruii îşi pot găsi naşul:infuzia de păpădie este utilă pentru atenuarea acestora. Ai nevoie de două linguriţe de flori şi tulpini uscate,peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat,iar când se răceşte,amesteci  un sfert de cană de infuzie cu o linguriţă de zeamă de lămâie şi cu o linguriţă de miere. Cu o dischetă demachiantă,aplici soluţia pe zona afectată de pistrui,15 minute,de 2-3 ori pe săptămână. Clăteşti tenul cu apă călduţă.

Idei Click!pentru femei


•    Pentru a preveni apariţia petelor pigmentare,foloseşte o cremă pentru ten cu factor de protecţie solară,indiferent de anotimp.
•    Contra petelor maronii,prepară o mască din zeama de la o lămâie,3 linguriţe de apă de trandafiri şi făină. O ţii pe faţă 20 de minute,de 2 ori pe săptămână,seara. Te speli,de fiecare dată,cu apă călduţă.
•    Consumă legume şi fructe proaspete,căci sunt bogate în antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi.
•    Foloseşte cremă de faţă cu vitamina C,pentru că ajută la înlăturarea petelor pigmentare.
•    În cazul petelor cauzate de acnee poţi aplica pe ten felii crude de cartof,10-15 minute.