Ingrediente:

- 4 dovlecei, tocaţi

- 4 fileuri de somon

- 2 linguri frunze de pătrunjel tocate

- 2 linguri ulei

- sare , piper 

- 2 linguri zahăr brun

- 2 linguri zeamă de lămâie

- 1 lingură muştar

- 2 căţei de usturoi, tocaţi

- 1 1/2 linguriţă mărar, oregano, cimbru şi rozmarin



Mod de preparare: 

Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă de cuptor. 

Într-un bol, amesteci zahărul cu zeama de lămâie, muştarul, usturoiul, mărar, oregano, cimbru şi rozmarin şi asezonezi cu sare şi piper.

Pui dovleceii într-un singur strat în tava tapetată. Stropeşti cu ulei, sărezi, piperezi, după gust. Adaugi somonul într-un singur strat şi ungi fiecare fileu cu amestecul de ierburi aromatice din bol. Dai la cuptor şi ţii până când intră uşor furculiţa în peşte, circa 15-18 minute.

Serveşti imediat, ornat cu pătrunjel. Poftă bună!


Sursa:damndelicious.net