1.Claudia Avram,specialist cosmetician,te sfătuieşte să ai grijă ca tenul să fie perfect curat,penseta dezinfectată şi să ai la îndemână un disc demachiant îmbibat cu loţiune tonică.

2.Ajută-te de două creioane pentru a contura linia sprâncenei:unul să fie paralel cu nasul,altul în unghi drept cu primul. Sprânceana ar trebui să înceapă acolo unde creioanele o ating.

3.Linia sprâncenei mai poate fi conturată aşezând un creion deasupra ochiului,iar cel de-al doilea de la baza nasului la colţul extern al ochiului (ca în imagine).

4.Smulge atât sprâncenele din partea de sus,cât şi pe cele crescute sub coroană. Ţine cont că baza sprâncenei trebuie să fie o treime din lungimea ei totală.

5.Foloseşte o perie specială pentru a aranja firele şi a vedea cum se aşază. Dacă este necesar,trece firele prin partea cu peri rari şi tunde-le pe cele mai lungi.

6.La final,aplică un fard special de sprâncene,pentru a le accentua culoarea şi pentru a pune forma în evidenţă. Urmăreşte linia naturală şi sigur nu vei da greş.

Sfat

Dacă nu te-ai pensat niciodată sau vrei să-ţi schimbi forma,apelează la un specialist. După aceea,îţi va fi mult mai uşor să-ţi menţii forma dorită.

Puţină culoare

Dacă ai părul roşcat sau deschis la culoare,ar fi bine să-ţi vopseşti sprâncenele. Aplică vopseaua din abundenţă şi aşteaptă câteva minute până acţionează.

După ce ai obţinut culoarea dorită,poţi pensa sprâncenele îndepărtând firele în plus.