Toate fondurile strânse de asociaţie vor fi direcţionate către spitale din Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Câmpulung şi Bucureşti, sub forma materialelor de care au nevoie pentru a lupta în siguranţă împotriva virusului.

Melania Medeleanu, Asociaţia Zi de bine, spune: “Cum ar fi dacă fiecare om s-ar implica şi ar dona pentru spitalul din localitatea în care s-a născut sau în care trăieşte acum, făcând astfel ceva care îi dă un sens, ceva care va ajuta în aceste moment atât de neobişniut dar care va rămâne şi peste ani tot în folosul comunităţii? Conceptul creativ al campaniei iniţiale “Cine-i născut în aprilie, mai, iunie” devine în aceste zile „Cine-i născut în Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Câmpulung, Bucureşti, Braşov sau Târgu Mureş”.

Campania de strângere de fonduri #scutpentruspitale continuă atât cât va fi nevoie, în încercarea de a-i proteja pe cei aflaţi în linia întâi, cei mai expuşi dintre noi: medici, asistente, brancardieri. Asociaţia face apel la comunităţile locale, cetăţeni şi companii, să ajute aşa cum pot, prin donaţii de materiale sau donaţii în bani, din care va achiziţiona echipamentele necesare şi le va trimite spitalelor.

DE CE ESTE NEVOIE?

Asociaţia ZI de BINE a alcătuit o listă cu necesarul de echipamente şi aparatură medicală pentru 12 spitale care au solicitat ajutor, listă pe care îşi propune s-o acopere cu sprijinul donatorilor, persoane fizice sau companii.

Pe listă figurează produse esenţiale precum: paturi, mese de tratament, sterlizatoare UV, laringoscoape, kituri de intubaţie, echipamente pentru ventilaţie mecanică, pompe pentru siringi, aspiratoare chirurgicale, cabine de decontaminare, teste rapide pentru COVID, sonde de aspirare, filtre pentru sistemele de ventilaţie, combinezoane de protecţie, halate medicale impermeabile de unică folosinţă, şorţuri medicale impermeabile, măşti chirurgicale, măşti de protecţie, toate mărimile de mănuşi de unică folosinţă din latex cu sau fără pudră, ochelari de protecţie, săpun lichid, termometre contactless, pulsometre, botoşi de unică folosinţă, lampi UV, soluţii de dezinfectare pentru suprafeţe şi pentru obiecte, şi multe altele.

CUM POŢI SĂ AJUŢI?

Cu un simplu sms cu textul SUS la 8862 se poate face o donaţie pentru a ajuta spitalele mici din comunităţi precum Petroşani, Sinaia, Rădăuţi, Craiova, Buzău, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Câmpulung şi Bucureşti.

Contribuţiile se pot face şi prin transfer bancar în următoarele conturi:

BCR RO56RNCB0092166359160001, cont in RON
UNICREDIT

RON: RO61BACX0000002013736000
EUR: RO34BACX0000002013736001
USD: RO07BACX0000002013736002

Vă puteţi dona ziua de naştere pe Galantom (peste 60 de oameni şi-au donat deja ziua) iar companiile pot face sponsorizări, contractul este precompletat şi se poate descărca de pe site-ul nostru: https://zidebine.ro/sponsorizare.html

La o lună de la lansare, Asociaţia Zi de Bine face bilanţul:

-          A reuşit să strângă în doar 15 zile 50.000 de euro pentru cauza lunii martie – Casa Blondie pentru copiii bolnavi abandonaţi în Secţia de Neonatologie de la Spitalul Marie Curie.

-          În doar 10 zile de la lansarea celei de-a doua cauze, #scutpentruspitale, a strâns aproape 300.000 de euro de la mai bine de 30.000 de donatori, persoane fizice si companii. Cu aceşti bani, Zi de Bine a sprijinit deja Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, unde a trimis 2.000 măşti FFp2, 300 de combinezoane, 400 de ochelari de protecţie şi 6 viziere, 500 de teste diagnostic, aşternuturi pentru 100 de paturi. De asemenea, au ajuns la Braşov 2 containere închiriate pentru 2 luni, alte două urmând să fie achiziţionate şi donate spitalului. Pentru spitale din Rădăuţi, Târgu Mureş, Sinaia, Petroşani, Câmpulung, Craiova, Buzău şi Bucureşti au fost trimise 1.000 de măşti ffp1, aproape 25.000 litri dezinfectant şi 10000 mănuşi chirurgicale. ZI de BINE va achiziţiona şi aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă, monitoare, pulsoximetre etc

Informaţii despre modul în care se pot face donaţiile se găsesc pe site-ul Asociaţiei Zi de Bine – www.zidebine.ro şi pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/zidebine.ro/.