Nu trebuie să faci vizite dese la salonul de înfrumuseţare pentru fiecare punct negru care îţi apare, ci poţi să aplici singură câteva tratamente eficiente. Este mai simplu decât îţi imaginezi să scapi de punctele negre chiar la tine acasă. Iată câteva tratamente eficiente care îţi vor lăsa pielea curătă şi catifelată!

Cărbunele şi argila verde pun pe fugă punctele negre

Obţine o piele fără impurităţi cu ajutorul unei măşti pe bază de cărbune activ şi argilă verde. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de linguriţă de pudră de cărbune activ cu o linguriţă de argilă verde şi cu o jumătate de linguriţă de apă călduţă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de câteva minute, după care clăteşte cu apă rece. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână, dacă ai tenul normal, şi o dată la două săptămâni, dacă ai pielea mai sensibilă.

Uleiul de cocos şi zaţul de cafea curăţă pielea de impurităţi

Încă un ritual de înfrumuseţare care te ajută cu succes să scapi de punctele negre este masca pe bază de ulei de cocos şi zaţ de cafea. Aceste ingrediente sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra pielii, aşa că le poţi folosi cu încredere.

Pentru început, topeşte o jumătate de cană de ulei de cocos, după care amestec-o cu o jumătate de cană de zaţ de cafea. Aplică masca pe zonele cu probleme, prin mişcări circulare, pentru a îndepărta celulelor moarte de la suprafaţa şi a curăţa porii pielii. Mai lasă tratamentul pe fată încă 5 minute, apoi clăteşte-te cu apă rece. Repetă săptămânal acest ritual de îngrijre al pielii.

Amestecul din fulgi de ovăz şi miere previne apariţia petelor

Să scapi de pete şi de punctele negre va deveni floare la ureche cu ajutorul unei măşti pe bază de fulgi de ovăz, miere, iaurt şi ulei de măsline. Nu trebuie decât să combini un sfert de cană de fulgi de ovăz, două linguriţe de iaurt, două linguriţe de miere şi două linguriţe de ulei de măsline. Le poţi amesteca cu mâna ori cu blenderul. Aplică masca pe ten, prin mişcări circulare, şi las-o să îşi facă efectul câteva minute. La final, spală-te cu apă. Având în vedere că este un remediu cu acţiune intensă, nu îl aplica dacă ai pielea mai sensibilă, predispusă la iritaţii.

Bicarbonatul de sodiu, inamicul porilor dilataţi

Deosebit de eficientă este şi următoarea soluţie – bicarbonatul de sodiu! Acesta este de departe un ingredient bun la toate.Este ieftin, are acţiune rapidă şi te va face să îţi iubeşti pielea din nou. Ai nevoie doar de o linguriţă cu vârf de bicarbonat de sodiu şi de câteva picături de apă. Combină-le până când obţii o pastă groasă. Aplică tratamentul în zonele cu puncte negre şi clăteşte-te după câteva minute. Dacă nu ştii cum să scapi de punctele negre, introdu în ritualul tău de îngrijire a pielii aceste tratamente pe bază de ingrediente naturiste. Visul tău de a obţine o piele mai fină, mai curată şi mai strălucitoare ţi se va îndeplini de la primele aplicări.

@shutterstock