De-a lungul carierei lor, celebrităţile revizuiesc contractele, fac înţelegeri şi lucrează cu regizori, producători şi agenţi pentru a face următoarea lor mişcare. Uneori, aceasta nu este deloc aşa cum speră. În unele situaţii, ajung să renunţe şi, de multe ori, aceste decizii nu se iau pe cale amiabilă între cei implicaţi. În cazul unui dezacord, multe staruri pot deveni subiectul unui proces sau pot ajunge să plătească despăgubiri de milioane de dolari.

Toţi cei care au lucrat la un loc de muncă pe care au ajuns să-l urască pot să ateste faptul că există momente în care ai vrea să renunţi. În cele mai multe cazuri, când unii scapă în sfârşit de aceste joburi, au un sentiment de uşurare şi eliberare. Când lucrezi în domeniul cinematografiei, însă, separarea vine la pachet cu o avocaţii bine plătiţi.

Renunţarea la un film nu este atât de simplă pe cât pare, deoarece companiile de producţie îşi construiesc adesea filmele în jurul vedetelor contractate, iar pierderea lor poate însemna eşecul peliculei. De aceea, nu este surprinzător ca studiourile să-şi facă o asigurare financiară atunci când un actor faimos abandonează.

Kim Basinger n-a mai fost de acord cu scenariul

Dacă unele staruri şi-au soluţionat disputa cu casele de producţie în aara instanţei sau au scăpat uşor după ce au renunţat să mai filmeze, Kim Basinger a ajuns în faliment după ce a abandonat filmul „Boxing Helena‟. Este un thriller despre obsesia unui chirurg pentru o vecină căreia îi amputează membrele pentru a deveni dependentă de el. Este o dramă, iar Basinger a făcut alegerea potrivită neacceptând apariţia în acesta. Din păcate, acordul verbal pe care l-a dat a fost considerat suficient pentru a fi dată în judecată după ce s-a retras. A fost forţată să plătească 7,4 milioane de dolari pentru încălcarea contractului pe care nici măcar nu l-a semnat oficial şi încă 1,5 milioane de dolari pentru că a acţionat cu rea-credinţă. A obţinut reducerea sumei la 3,8 milioane de dolari.

Whoopi Goldberg, la un pas să renunţe, a jucat un rol care n-a avantajat-o