Marilyn Monroe, de mică în custodia unei prietene de familie

În caz că nu ştiai, frumoasa actriţă Marilyn Monroe s-a născut cu numele de Norma Jean Mortenson, fiind copilul din flori al lui Gladys Baker, o asistentă de editare de pe platourile de la Hollywood. Încă din copilărie, mama vedetei a fost evaluată ca fiind instabilă psihic, iar acest lucru a condus la spitalizarea ei într-un centru psihiatric.

Cu mama instituţionalizată, Monroe a tot fost „plimbată“ prin mai multe centre de plasament, până când, la vârsta de 11 ani, a fost adoptată şi crescută de o prietenă de familie, pe nume Grace McKee Goddard.

Bill Clinton moşteneşte numele tatălui vitreg

Istoria familiei Clinton a fost mereu învăluită de intrigă. Fostul preşedinte american s-a născut ca William Jefferson Blythe al III-lea, în luna august a anului 1946. Deşi identitatea tatălui biologic este necunoscută, se crede că acesta ar fi fost ucis de un comis-voiajor, într-un accident de maşină, cu trei luni înainte ca el să se nască. În 1950, mama lui Clinton, Virginia, s-a căsătorit cu Roger Clinton, care i-a dat băiatului numele lui. În toată istoria Americii,doar Bill Clinton şi Gerald Ford, cel de-al 38-lea preşedinte al Statelor Unite, au fost adoptaţi.

John Lennon a fost crescut de rudele mamei

Părinţii lui John Lennon, Julia Stanley şi Alfred Lennon, s-au despărţit când acesta avea doar 3 ani. Curând după aceea, tatăl său (marinar de profesie) a dispărut definitiv din viaţa copilului, urmând ca mama lui să-l lase în grija rudelor apropiate. Astfel, celebrul cântăreţ a intrat în custodia unchiului George şi a mătuşii Mimi, deşi mama lui îl vizita în mod regulat. Cea care i-a dat viaţă şi-a motivat „abandonul“ spunând că stilul ei haotic de viaţă o împiedica să aibă grijă cum trebuie de viitorul muzician.

Steve Jobs, părăsit din copilărie

Cofondatorul Apple s-a născut în San Francisco, în 1955, avându-i ca părinţi pe Joanne Simpson şi Abdulfattah John Jandali, un cuplu necăsătorit, care în cele din urmă au decis să-l dea spre adopţie. Ulterior, a ajuns în căminul lui Paul (mecanic) şi al Clarei Jobs (contabilă), şi a crescut în California. Mai târziu, Steve a vrut să afle mai multe despre familia lui biologică şi, în urma unor „săpături“, a aflat că aceştia s-au căsătorit între timp şi au mai avut un copil, o fetiţă pe nume Mona Simpson, cu care ulterior Steve a reuşit să stabilească o relaţie strânsă. 

Sursa foto: huffingtonpost.com