Cunoaşterea limbajului trupului poate fi un adevărat as în mânecă. De-a lungul timpului,ştiinţa care studiază cititul gesturilor unei persoane s-a dovedit a fi un aliat de încredere în a obţine ce ne dorim. Multe lucruri pot fi rezolvate având o atitudine potrivită.

Ca să impresionezi la un interviu pentru job

Ai fost invitată la uninterviu? În loc să stai aşezată în sala de aşteptare,adoptă două poziţii eficiente,spun cercetătorii. Ridică braţele în sus,în formă de V sau mergi la baie şi stai cu mâinile în şolduri timp de două minute.

Se pare că aceste două poziţii reduc stresul şi dau senzaţia de control asupra situaţiei.

Poţi linişti copiii neastâmpăraţi

O voce caldă,lentă,are un efect de calmare asupra copiilor,în timp ce un ton ridicat şi grăbit poate stimula furie sau chiar teamă. Aceste constatări au apărut în rezultatele unui studiu efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Maryland,Baltimore (SUA).

Explică-le copiilor aceste tehnici şi învaţă-i să se joace un joc în care trebuie să spună o propoziţie şi apoi să aştepte cinci secunde până să rostească altă propoziţie.

Să-l cucereşti la întâlnire

Dacă vrei să îţi cucereşti partenerul cu care ai ieşit la întâlnire,fă următorul gest. Odihneşte-ţi mâna pe masă,având degetele îndreptate spre alte persoane. Vei primi semnale că interlocutorul a luat act despre interesul tău faţă de persoana lui. 

La serviciu

Îţi poţi face prieteni la serviciu prin gesturi simple,dar eficiente. Contactul fizic de o fracţiune de secundă poate să lege prietenii. Atinsul stimulează producerea de oxitocină şi creşte sentimentul de încredere în sine.

De asemenea,persoanele tactile se bucură de scăderea nivelului de cortizon,hormonul stresului,aşa cum mai este cunoscut.

Aşa poţi slăbi mai uşor

Un studiu publicat în Jurnalul de Cercetări a Consumatorilor sugerează că persoanele care ţin dietă,dacă îşi încordează muşchii atunci când au de ales între câteva bomboane şi un măr,de exemplu,aleg gustarea sănătoasă.

Când ai nevoie să fii creativ

Oamenii de ştiinţă din Singapore au descoperit că e bine să gesticulezi cu ambele mâini în timp ce participi la o şedinţă de creaţie. Persoanele care îţi explică punctele de vedere cu mâinile au mai multe idei decât cei care stau cu mâinile blocate.